Bazı kullanıcılar Windows 7’de ya da eski sürümlerde kalmakta ısrar etse de şirketler, geliştirdikleri yeni sürümlerle birlikte kullanıcı deneyimini artırıyor ve ürünlerini geliştiriyor. Dolayısıyla bu inadı kırarak yeni sürümlere geçmek hem kullanıcının güvenliği ve kullanıcı deneyimi açısından en iyi seçenek olabiliyor.
Microsoft, Windows 10’a geçerken birçok uygulamasını ve oyununu da ya geri de bıraktı ya da kullanıcıların daha sonra indirebileceği ya da kaldırabileceği şekilde Microsoft Store’a taşıdı. Paint ve Internet Explorer, Windows işletim sisteminde isim değişiklikleriyle de olsa hayatını devam ettirmeyi başardı.
Eğer siz de Windows 7’yi özleyenler arasındaysanız Sergey Tkachenko’nun geliştirdiği Winaero Tweaker ile bir özlemi giderebilirsiniz. Tkachenko tarafından geliştirilen programda Windows Photo Viewer ile birlikte hesap makinesi, Sticky Notes ve görev yöneticisinin eski sürümleri bulunuyor.
Programlar haricinde görünüş de önemli tabii ki ve bunu da bir şekilde Windows 7’ye benzetebilirsiniz. Windows 7 ve 10 arasındaki farklılıklardan bir tanesi de görev çubuğu. Windows 7’de görev çubuğu yarı şeffaf mavi bir renkti, Windows 10’da ise bu renk siyah.
Görev çubuğunun rengini değiştirmek için masaüstünde sağ tık yapın ve kişiselleştirmeyi seçin. Buradan Renkler sekmesine gelin, burada “Aşağıdaki yüzeylerde tema rengini göster” seçeneğinin altındaki iki kutuyu işaretleyin ve yukarısında yer alan Windows renklerinden özel renklere tıklayarak renginizi seçin.
Bunlara ek olarak masaüstü arka planınızı da Windows 7 orijinal arka planı olarak ayarlayabilir ve o hissi daha çok alabilirsiniz.
Birçok Windows 10 kullanıcısı, işletim sisteminin yeni başlat menüsünden memnun değil ya da eski sürüm başlatma menülerini daha işlevsel buluyor. Bu başlat menülerini de kolayca Windows 10’unuzda kullanabilirsiniz.
Seçeneklerinizden bir tanesi Windows 8’de kullanılan başlat menüsü olan Classic Shell. Artık geliştirilme sürecine destek verilmese de orijinal sitesinden edinebilirsiniz. Alternatif olarak ise gönüllüler tarafından geliştirilen Open Shell’i tercih edebilirsiniz.
Ayrıca tüm bunlara ek olarak Stardock tarafından geliştirilen Start10’u da kullanabilirsiniz. Ancak bu seçenek ücretsiz kullanım periyodundan sonra 4,99 dolarlık bir ücret gerektiriyor.
Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.
AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ seçimleri sonrası ayaklanan insanları kışkırtması nedeniyle Parler uygulaması Play Store’dan kaldırıldı. Google, geçtiğimiz aylarda kullanım...
10 Eylül’de Apple’ın tanıttığı yeni iPhone modelleri iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max’in resmi Türkiye fiyatları açıklandı. 18 Ekim’de satış sunulacak cihazlar,...
Apple, macOS Mojave'nin bir önceki güncellemesinin ardından, hata düzeltmelerine odaklanılan ilk beta sürümü olan 10.14.4'ü geliştiriciler için sundu.