Turkcell'in Açtığı 4.2 Milyar Dolarlık Davada Tutuklama

Turkcell'in neredeyse 15 senedir süren MTN davasında oldukça önemli gelişmeler yaşandı.


2004 yılında İran'da mobil lisans ihalesi kazanan Turkcell, daha sonra ihale kendilerinden alınıp Güney Afrikalı şirket MTN'ye verilince konuyla ilgili hukuksal haklarını kullanmak için mahkemeye başvurmuştu.

Gelinen noktada Güney Afrika'nın eski İran büyükelçisi Yusuf Saloojeee tutuklandı. Polis güçleri, Saloojee'nin ihalenin MTN'e verilmesi için 100.000 dolar rüşvet aldığını belirledi. Güney Afrika'da süren MTN davasında büyük gelişmeler var. Eski İran büyükelçisi Yusuf Salooje, 31.6 milyar dolarlık ihaleyi kazanan MTN'den rüşvet aldığı gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MTN ise yaptığı yazılı aaçıklamada şunları söyledi: "MTN daime Büyükelçi Saloojee'ye herhangi bir miktar ödeme yapıldığına veya Saloojee'nin MTN'den para aldığına dair güvenilir kanıt olduğunu reddetmektedir."

Turkcell, davada 4.2 milyar dolarlık bir tazminat talep ediyor. İranlı yetkililer henüz konuyla ilgili bir yorum yapmış değiller ancak 75 yaşındaki Yusuf Salooje'nin 1.4 milyon randlık rüşvet aldığı iddiaları böylece nihayete ermiş oldu.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Microsoft Windows 10’u Parolasız Hale Getirmeye Hazırlanıyor
Microsoft Windows 10’u Parolasız Hale Getirmeye Hazırlanıyor

Microsoft, daha hızlı ve daha güvenli bir Windows 10 deneyimi yaşatmak adına parolaları kaldırıyor. Tek aşamalı parolaların yerine iki aşamalı Windows Hello gibi güvenlik sistemlerine...

İnternet Tarayıcısında Çalıştığını İddia Eden Dolandıcılar
İnternet Tarayıcısında Çalıştığını İddia Eden Dolandıcılar

0850’li hatlarla şirketleri arayıp kendini internet tarayıcısı çalışanı olarak tanıtan dolandırıcılar, Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir baskınla...

Google Pixel Cihazlar Güvenlik Yaması Aldı
Google Pixel Cihazlar Güvenlik Yaması Aldı

Sektör devi Google, yeni yıla kullanıcılarını sevindirecek bir giriş yapıyor. Google,...