Google Chrome'a Okuma Modu Özelliği Geliyor

Google, Chrome'u daha iyi hale getirmek için yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Yazılım devinin şimdiki yeniliği ise Chrome'un bilgisayar sürümü için okuma modu özelliği.


Chromium.org'da yayınlanan bir hata raporunda, macOS, Linux ve Windows gibi farklı platformlarda çalışacak olan Okuma Modu'ndan bahsedildi. Okuma Modu özelliği şu anda yalnızca Chrome'un Android sürümünde mevcutken Google bunu tüm platformlarda kullanılabilir hale getirmek istiyor.

(Firefox'taki Okuma Modu özelliği)

Özelliğin detayları hakkında çok fazla şey bilinmese de hata raporu, Okuma Modu'nun diğer işletim sistemleriyle de uyumlu hale getirileceğini söylüyor. Mozilla Firefox, Microsoft Edge ve Vivaldi internet tarayıcılarında şu anda mevcut olan bu özellikte Google'ın biraz geç kaldığını söylememiz çok da yanlış olmaz.

Hatırlatacak olursak okuma modu, internet sayfasından reklamları, kenar çubuklarını, menüleri ve diğer ögeleri kaldırarak kullanıcılara dikkat dağıtıcı olmayan, kitap benzeri bir okuma deneyimi sunar. Google'ın bu özelliği resmi olarak Chrome'a ne zaman ekleyeceği ise bilinmiyor.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Samsung, Artık Daha Çevre Dostu Paketler Kullanacak
Samsung, Artık Daha Çevre Dostu Paketler Kullanacak

Samsung’un elektronik departmanına ait ürünler, bundan sonra geri dönüştürülmüş ve biyolojik kağıt kullanılarak imal edilecek. ...

Xiaomi Mi 11 vs Oppo Reno5 Pro + vs Vivo X60 Pro: Özellik Karşılaştırması 2021
Xiaomi Mi 11 vs Oppo Reno5 Pro + vs Vivo X60 Pro: Özellik Karşılaştırması 2021

Xiaomi Mi 11 Oppo Reno5 Pro + Vivo X60 Pro BOYUTLAR VE AĞIRLIK 164,3 x 74,6 x 8,1 mm, 196 g 159,9 x 72,5 x 8 mm, 184 g 158,6 x 73,2 x 7,6 mm, 178 g GÖRÜNTÜLE  6,81 inç, 1440 x 3200p...

Nokia 5 İçin Android 9 Güncellemesinin Dağıtımına Başlandı
Nokia 5 İçin Android 9 Güncellemesinin Dağıtımına Başlandı

Geçtiğimiz ayın sonlarında HMD Global'ın ürün yöneticisi Juho Sarvikas, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla Nokia 5'in Android 9 Pie güncellemesi alacağını duyurmuştu. HMD...