Fidye Yazılımlarından En Çok Etkilenen Ülkeler Açıklandı

Fidye yazılımları tüm dünyadaki işletmeleri ve kişileri hedeflemekte ve büyük tehditler oluşturmakta. Yayınlanan bir raporda, fidye yazılımlarından en çok etkilenen ülkeler sıralandı. En sık saldırıya uğrayan ülkelere gelin birlikte göz atalım.


Fidye yazılımı, hızla büyüyen ve oldukça sinsi olan bir dijital fidye biçimi. Diğer kötü amaçlı yazılımlar gibi bilgisayarınızı resmi belgeye benzeyen e-posta veya mesajlar kullanarak istila edebiliyor. Yazılımın çalışması tamamlanıncaya kadar dosyalarınızın şifrelendiğini ve şifre çözme ödemesi talebinin geldiğini bilemiyorsunuz.

Fidye yazılımları, internetin her yerinde olduğu gibi ülkelerle sınırlı değil. Bireyler ve işletmeler hatta şehirler bile hedef alınabiliyor. Araştırma şirketi CyberEdge Group, fidye yazılımından en çok etkilenen ülkeleri sıraladı.

İşte fidye yazılımlarından en çok etkilenen ülkeler:

fidye yazılımından en çok etkilenen ülkeler

Araştırma şirketi CyberEdge Group, %88’lik oranla Suudi Arabistan’ın işletmelerinin bu saldırılardan en çok etkilenen ülke olduğunu, ardından %74 ile Türkiye’nin ve %69 ile Çin’in geldiğini rapor etti. ABD, listede 9. sırada yer alırken işletmelerin %54'ünün fidye yazılımı saldırısı şikâyetinde bulunduğu anlaşıldı.

Fidye yazılımlarından korunmak için ne yapmalısınız?

fidye yazılımı

Öncelikle kullandığınız sistemin güncel olmasına dikkat etmelisiniz. Olası tehditlerin tespit edilmesi ve durdurulmasını sağlamak için kapsamlı bir güvenlik yazılımı kullanabilirsiniz. Girdiğiniz sitelere ve sertifikalarına dikkat etmeli ve gelen e-posta eklerini açarken dikkatli olmalısınız. Dosyalarınızı ayrı bir sisteme yedeklemek de veri kaybını en aza indirebilir. Aldığınız tüm tedbirlere rağmen cihazınıza bulaşan bir fidye yazılımından kurtulmak için dolandırıcılara ödeme yapmanızı önermiyoruz çünkü ödeme yapsanız bile faillerin dosyalarınızın şifresini çözme garantisi yoktur. 




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




DPU Siber Güvenlik Workshop Etkinliği, 27-28 Nisan'da
DPU Siber Güvenlik Workshop Etkinliği, 27-28 Nisan'da

Dumlupınar Üniversitesi Yapay Zeka Topluluğu, DPU Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve...

Google Dokümanlar’a Uzun Zamandır Beklenen Bir Özellik Geldi
Google Dokümanlar’a Uzun Zamandır Beklenen Bir Özellik Geldi

Google Dokümanlar, yeni gelen güncelleme ile artık iki belge arasındaki farklılıkları gösterebilir hale geldi. ...

51 TL'ye Satılan Assassin’s Creed Chronicles: China Ücretsiz
51 TL'ye Satılan Assassin’s Creed Chronicles: China Ücretsiz

Ubisoft yeni yılın ilk bombasını patlattı ve Assassin’s Creed Chronicles: China'yı oyunculara ücretsiz olarak sundu. ...