16 İnç MacBook Pro, Yeni Klavye Tasarımlı İlk Cihaz Olacak

Bu ayın başlarında yayımlanan bir rapora göre Apple, yeni MacBook Air modellerinde klavye tasarımını değiştirecekti. Bugün çıkan rapora göre ise klavye tasarımının değişeceği doğru olsa bile bu klavye tasarımının kullanılacağı ilk cihaz, 16 inçlik MacBook Pro olacak.


MacBook Pro ve diğer Apple dizüstü bilgisayarlarla ilgili en büyük problemlerden biri bu yıl gideriliyor. Apple’ın tartışmalı kelebek mekanizmalı klavyesini bırakacağı, çok daha güvenilir bir tasarıma sahip olan ve MacBook dışındaki tüm dizüstü bilgisayarlarda kullanılan "yeni" bir klavye düzenine (scissor mechanism) geçeceği söyleniyor. İddialara göre yeni klavye, ilk önce 16 inç MacBook Pro’da karşımıza çıkacak.

Asya'daki TF Uluslararası Menkul Kıymetler analisti olan Ming-Chi Kuo, Apple'ın klavyelerde yeni bir mekanizma kullanacağını iddia ediyor. Kuo, MacRumors'a yaptığı açıklamada, 16 inçlik MacBook Pro'nun 2019'un son çeyreğinde yeni klavyeyle çıkacağını söyledi.

scissor mechanism apple macbook

Apple’ın sorunlu kelebek klavye tasarımı, çok büyük sıkıntılara yol açmış ve kullanıcıların büyük tepkisine sebep olmuştu. Bu klavye tasarımda tuşlar, sık sık kilitleniyordu. Apple ise bunun üzerine klavye değişim programını başlattı ve tüm MacBook modelleri için ücretsiz klavye değişimini sağladı.

Yeni rapor, Kuo’nun bu ayın başlarında 2019 MacBook Air’in bu yeni klavye tasarımına sahip olacağını öngören raporla da çelişiyor. Bugünün raporundaki grafiğe göre yeni klavye tasarımını ilk kullanacak cihaz, MacBook Air yerine MacBook Pro’nun 16 inçlik modeli olacak.

apple macbook yeni klavye

Yeni klavyelere geçmek, Apple’ın maliyeti de azaltmasını sağlayacak. Kelebek klavyeler, çıkarttığı sorunlar nedeniyle yeni klavyelerden çok daha fazla üretiliyordu. Güncellenmiş klavye, daha uzun tuş dayanıklılığı getirecek. Bu nedenle küçük MacBook Air yerine Apple’ın en büyük MacBook Pro’suna bu yeni klavyeleri yerleştirmek daha akıllıca gibi görünüyor.




Apex Legends’ın Hileciler Konusundaki ‘Şahane’ Çözümü
Apex Legends’ın Hileciler Konusundaki ‘Şahane’ Çözümü

Respawn Entertainment, oynaması tamamen ücretsiz battle royal oyunu Apex Legends'taki hileciler için muhteşem bir çözüm üretmiş durumda. Apex Legends oyununda spam yapanlar ve hileciler...

Redmi Note 5A ve Redmi Note 5A Prime'a MIUI 10 Geldi
Redmi Note 5A ve Redmi Note 5A Prime'a MIUI 10 Geldi

Xiaomi, sunduğu güncelleme desteği ile sevilen bir firma. Şirket, daha önce açıklanan fakat sürekli ertelenen MIUI 10 Global'in stabil sürümünü Xiaomi Redmi Note 5A ve Redmi Note 5A Prime...

WhatsApp, Üçüncü Partiler İçin Ban Çekicini Masaya Vurdu
WhatsApp, Üçüncü Partiler İçin Ban Çekicini Masaya Vurdu

WhatsApp, resmi olmayan versiyonları piyasadan çıkarmak için ekstra özellikler ekleyen üçüncü parti uygulamaları kullananları geçici olarak yasaklama kararı aldı. ...