Windows 10 Mobile, Günvelik Güncellemesi Almayı Bırakacak

10 Aralık 2019'dan sonra Windows 10 Mobile kullanıcılarına güvenlik güncellemesi yayınlamayacağını bildiren şirket, kullanıcılarına Android veya iOS cihazlara geçmelerini önerdi.


Microsoft, 10 Aralık 2019’dan sonra Windows 10 Mobile cihazlara güvenlik güncellemesi göndermeyi durduracak. Bunun bir sonucu olarak Windows 10 Mobile, kullanıcılarını Android veya iOS işletim sistemli cihazlara yönlendiriyor.

Şirket, cihazlarının işletim sisteminin yaşam ömrüyle ilgili 14 Ocak’ta bir yazı yayınladı:

“Yazılım güncelleme desteğiyle ilgili gelişme tüm Windows 10 Mobile cihazlar için geçerlidir. Windows 10 Mobil kullanıcıları güvenlik güncellemeleri, güvenlik dışı düzeltmeleri, ücretsiz yardım desteği veya çevrim içi teknik içerik güncellemeleri almayacaktır.”

Şirket SSS (Sıkça Sorulan Sorular) kısmında “Windows 10 Mobile kullanıcıları ne yapmalı?” sorusuna “Kullanıcılar Android ve iOS cihazlara geçebilir” yanıtını ekledi.  

İşletim sisteminin kullanıcıları, Ekim 2017’den bu yana güvelik güncellemelerinin dışında güncellemeler almıyordu. Şirket, güvenlik güncellemelerini yayınlanmaya devam ediyordu fakat artık bunun da sonu geliyor. Bu da bundan sonra güvenlik güncellemesi almayacak Windows 10 Mobile kullanıcılarının cihazlarını değiştirmek zorunda olduğu anlamına geliyor.

Cihazlarını değiştirmek istemeyen kullanıcılar ise cihazlarında oluşan güvenlik açıklarıyla, zararlı yazılımlarla baş etmek zorunda kalacak.  




ASUS ve MSI, anakart serisi Z590’ı duyurdu 2021
ASUS ve MSI, anakart serisi Z590’ı duyurdu 2021

ASUS ve MSI, Intel’in yakında piyasaya sürülecek 11. Nesil Rocket Lake işlemcileri için Z590 anakart serisinin örtüsünü kaldırdı. Bu anakart, ay sonuna doğru kullanıma sunulacak. Yeni...

Apple A13 İşlemcisi, Android Rakiplerini İkiye Katladı
Apple A13 İşlemcisi, Android Rakiplerini İkiye Katladı

Apple kararlı ve güçlü mobil çipleriyle her yeni nesilde büyük yol katediyor. iPhone 11'lerde de yer alan yeni nesil çipte de durum değişmedi. Apple, A13 Bionic işlemcisiyle sektördeki...

Samsung Galaxy S10'lar RAM'i Hatalı Gösteriyor
Samsung Galaxy S10'lar RAM'i Hatalı Gösteriyor

Samsung Galaxy S10 serisi telefonlar resmi olarak duyuruldu. Modellerde 8 GB RAM bulunacağı söylenmesine rağmen bazı telefonlardaki RAM miktarı 6 GB olarak gözüküyor. ...