TikTok'un Ana Şirketi ByteDance, Akıllı Telefon Üretecek

Sayıları yüzlerce olan akıllı telefon üreticileri arasında bir yenisi daha ekleniyor. Büyük tartışmalarla gündeme gelen sosyal medya platformu TikTok'un sahibi olan ByteDance'in bir akıllı telefon üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.


Günlük hayatta sıklıkla karşılaştığımız marka isimlerinin alt markalara sahip olduğunu veya bu markaların aslında birer alt marka olduğunu duyar olduk. Bu sayede şirketler tek bir çatı altında güçlerini toplayarak daha iyi bir iş ortaya koyabiliyor.

Sosyal medyadaki paylaşımlarla bir kısım kullanıcının fazlasıyla sevdiği ve bir kısım kullanıcının ise oldukça itici gördüğü TikTok'un altında çalışıyor olduğu şirket ByteDance, akıllı telefon sektörüne giriş yapıyor.

Çinli bir internet teknolojileri firması olan ByteDance, kişilerin müzik videolarını paylaştığı musical.ly sosyal medya platformunun da sahibi konumunda. Bu tür sosyal medyaya yönelik atılımlarla öne çıkan ve trendleri doğru yerde yakalayıp ivmeli çıkışlar sergileyen ByteDance'ın akıllı telefon sektörüne giriş yapması fazlasıyla şaşırttı.

7 aydır bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor olduğu söylenen Çinli şirket, 2014'ün ortalarında yine Çin'de kurulan ve kısa bir süre içerisinde tasarlayıp ürettiği bütçeye yönelik akıllı telefonlarla gündeme gelen Smartisan'ın uzmanlarından bazılarını da bünyesine kattı.

ByteDance'in üretiyor olduğu akıllı telefonun gençlere ve özellikle sosyal medya kullanıcılarına yönelik olabileceği tahmin edilirken elimizde ne yazık ki cihazın teknik özelliklerine dair herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Sektöre bu zamanlarda böyle bir giriş yapmasıyla ByteDance'in bu adımı hüsranla da sonuçlanabilir (Burada Facebook Phone'u hatırlatmak isteriz :D). Akıllı telefon sektöründe bulunan lider Çinli şirketler Huawei, Xiaomi ve dahasının yanında ByteDance'in nasıl bir taktik izleyeceği ise merak konusu.




Sony Aynasız Kamera α6400 - Fiyatı ve Özellikleri
Sony Aynasız Kamera α6400 - Fiyatı ve Özellikleri

Sony’nin yeni kamerası α6400, aynasız lense, gerçek zamanlı göz otomatik odaklanmasına ve gerçek zamanlı takip yeteneğine sahip. Makinedeki sensörün görüntü kalitesi ise 24,2...

e-Devlet'ten maske siparişi başvurusu nasıl yapılır?
e-Devlet'ten maske siparişi başvurusu nasıl yapılır?

Türkiye’de koronavirüs tedbirleri kapsamında önlemler alınmaya devam ediyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı RecTürkiye’de koronavirüs tedbirleri kapsamında önlemler alınmaya devam...

Windows 10 Lite'tan İlk Ekran Görüntüsü Paylaşıldı
Windows 10 Lite'tan İlk Ekran Görüntüsü Paylaşıldı

Petri’den Brad Sams, Windows 10'un Lite sürümüne ait olduğu iddia edilen ilk ekran görüntüsünü paylaştı. Lite OS adını taşıması beklenen işletim sistemi, Chrome OS'a direkt rakip...