Google'dan Friends Hayranlarına Sürpriz

Günümüzün dahi en çok izlenen ve en sevilen durum komedisi dizilerinden biri olan Friends’in bugün 25. yılı geride kaldı. Görünüşe göre Google da bu yıl dönümünü unutmayarak dizinin hayranlarına bazı ufak sürprizler hazırlamış.


Bugün, dünyanın en iyi durum komedisi dizilerinden bir tanesi olan ve 1994 ile 2004 yılları arasında yayınlanan Friends’in çıkışının 25. yıl dönümü. Dizi, içerisinde Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry ve David Schwimmer gibi oyuncuları barındırıyordu.

Siz de Friends izleyicisi ve milyonlarca hayranından bir tanesiyseniz arama devi Google’ın size bir sürprizi var. Dizi karakterlerinin isimlerini Google’a yazarak siz de bu sürprizin tadını çıkarabilirsiniz. Peki nedir bu sürprizler.

1. Ross Geller:

Ross Geller

Google’a David Schwimmer tarafından canlandırılan Ross Geller’i yazdığınızda çıkan sonuç ekranının sağ tarafında yer alan ve karakterle ilgili bilgilerin bulunduğu kutucukta bir koltuk simgesi yer alacak. Bu koltuğa tıklayınca karakterin "pivot" diyerek bağırdığını ve ekranınızın sağa doğru döndüğünü göreceksiniz. Tekrar basınca karakter, daha yüksek sesle bağıracak ve ekran bu sefer sol tarafa doğru yatacak. Bu koltuğa iki kere daha tıklayın. Çıkan sonuç, dizinin hayranları için güzel bir sürpriz olacak. Tabii bu, sadece Ross Geller için de geçerli değil, diğer karakterlere özel "easter egg"ler de bulunuyor.

2. Rachel Green:

Rachel Green

Jennifer Aniston’ın canlandırdığı Rachel Green karakterini Google'da aratırsanız aynı yerde karakterin ikonik saç modelinin olduğu bir çizim göreceksiniz. Bu ikona tıklayınca Google sizi Görseller'de “The Rachel” arama sonuçlarına yönlendirecek.

3. Joey Tribbiani:

Joey Tribbiani

Arama kısmına Matt LeBlanc’ın canlandırdığı Joey Tribbiani’yi yazar ve sağ köşede çıkan pizza dilimi simgesine tıklarsınız ekranda bir anda çeşitli yiyeceklerin çıktığını ve karakterin “Joey doesn’t share food” (Joey, yemeğini paylaşmaz) dediğini duyacaksınız.

4. Phoebe Buffay:

Phoebe Buffay

Lisa Kudrow’un hayat verdiği Phoebe Buffay’in adını arama kısmına yazdığınızda aynı yerde ufak bir gitar ikonunun yer aldığını göreceksiniz. Bu ikona tıklarsanız karakterin söylediği “Smelly Cat” şarkısını dinleyebilir aynı zamanda ekrandan geçen kediyi de izleyebilirsiniz.

5. Chandler Bing:

Chandler Bing

Matthew Perry’nin canlandırdığı Chandler Bing’i aratırsanız karakterle özdeşleşmiş olan televizyon koltuğunu göreceksiniz. Bu koltuğa tıklarsanız bir ördek ve bir civciv ekranınızda belirecek. Koltuğa tekrar tıklarsanız da ekrandan yok olacaklar.

6. Monica Geller:

Monica Geller

Ekibin son üyesi ve Courtney Cox tarafından canlandırılan Monica Geller’ın adını Google’a yazarsanız bir temizlik kovasının belirdiğini göreceksiniz. Bu kovaya tıklarsanız karakterin isminin daha da parladığını göreceksiniz.

Google’ın meşhur dizi için hazırladığı bu sürprizi siz nasıl buldunuz? Fikirlerinizi ve düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.




iPhone 11, iPhone 11 Pro ve Pro Max Türkiye Fiyatı Açıklandı
iPhone 11, iPhone 11 Pro ve Pro Max Türkiye Fiyatı Açıklandı

10 Eylül’de Apple’ın tanıttığı yeni iPhone modelleri iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max’in resmi Türkiye fiyatları açıklandı. 18 Ekim’de satış sunulacak cihazlar,...

iPhone 12 Pro'nun Konsept Tasarımı
iPhone 12 Pro'nun Konsept Tasarımı

Tüketiciler henüz iPhone 11'le yeni tanışmışken tasarımcılar, iPhone 12 Pro'nun konsept çalışmalarını oluşturmaya başlamış durumda. Yasser Fahari isimli bir tasarımcının elinden...

PlayStation 4 İçin 7.0 Yazılım Beta Güncellemesi Yayınlandı
PlayStation 4 İçin 7.0 Yazılım Beta Güncellemesi Yayınlandı

Oyunseverlerin yoğun ilgi gösterdiği PlayStation 4 konsolu için yeni güncellemenin beta süreci başlatıldı. Bu yazılım güncellemesiyle birlikte kullanıcılar, 16 kişilik gruplar...