Anket: ‘Google Stadia’ Türkiye'de En Fazla Kaç Para Olmalı?

AMD ile ortaklık yapan Google, bu hafta Stadia isimli yeni platformunu tanıttı. Herhangi bir özel donanım talep etmeyen Stadia, istediğiniz her oyuna internet üzerinden anında ulaşma imkanı sunacak. Türkiye fiyatı ise henüz netleşmiş değil. Söz yeniden Webtekno takipçilerinde.


Oyun, çoğu insan için günümüzün en lüks zevklerinden birisi haline geldi. Binlerce lira para harcayıp kurduğunuz oyun bilgisayarları ve konsollar yakında ortadan kalkıyor. Google’ın merkezi bilgisayarlar ve sunucularla kuracağı Stadia ağı, aylık cüzi bir ücret karşılığında oyunculara üst düzey deneyim yaşatmak için geliyor

Stadia’nın oyun yapımcıları ve oyuncular açısından çözdüğü çok önemli sorunlar var. Yapımcılar açısından çözülen problem ise tüm sektörü baştan aşağıda değiştiriyor. Normalde bir oyunu piyasaya sürmeden önce onun mevcut bütün donanımlarda sorunsuz çalışması için aylarını harcayan firmalar, artık vakitten ve nakitten büyük tasarruf edecekler. Sadece Google Stadia’nın AMD’nin özel bilgisayarlarıyla uyumlu oyunlar üretmeleri yeterli olacak. Bu bir bakıma oyuncular için de güzel bir haber. 

Bunlardan ilki, desteklenen tüm oyunlara konsol rahatlığında erişim sağlamak. 4K çözünürlük ve 60 fps’ye kadar destek verecek Stadia, önümüzdeki yıl 8K + 60 fps’e geçiş yapacak. Elbette bu görüntü kalitesiyle deneyim yaşamak için internet bağlantınızın son derece güçlü olması gerekecek. Minimum 25 mpbs indirme hızınız, eğer yayın yapacaksanız simetrik bağlantıyla bir o kadar yükleme hızınız olacak.

Google Stadia yurt muhtemel dışı fiyatları ve Türkiye’deki muhtemel fiyat politikası:

Stadia ilk olarak ABD, Kanada, Birleşik Krallık ve bazı Avrupa ülkelerinde 2019 içerisinde hizmete girecek. Google, önümüzdeki süreçte 200 farklı ülkede Stadia sunucuları ve merkezi oyun sistemlerini inşa edecek. 

Kulislerde Stadia’nın aylık 20 doslar civarında hizmete gireceği iddiaları dolaşıyor. Bu fiyatın en büyük dayanağı ise rekabet. Sony’nin PlayStation müşterilerine özel olarak sunduğu bulut sistemi aylık 20 dolar. Stadia, platform ayrımı yapmadığı için Sony’den çok az daha yüksek üyelik bedeline sahip olması muhtemel. Net rakam verememekle beraber sistemi 20 ila 30 dolar arasında fiyata sahip olacağını söyleyebiliriz.

Netflix’in fiyatlarda yerelleşme politikası, diğer şirketlerin de dikkatini çeken bir konu. ABD’de en düşük Netflix paketi aylık 60 TL’ye tekabül ederken, Türkiye’de aynı paketin fiyatı 16 TL. Google’ın çok sayıda oyuncuya ulaşma hedefi, fiyatlarda yerelleşme politikasını uygulayabileceğini gösteriyor. 

20 - 30 dolarlık olası fiyat aralığı, yerelleşme politikası güdülmeden Türkiye’de aylık 110 - 160 TL arasında bir tutara denk geliyor. Google’ın yerelleşme yapmadan Türkiye’de çok sayıda kullanıcıya erişmesi imkansız görünüyor. İşte bu konuda oyunsever Webtekno takipçilerinin de bir söz söylemelerini istedik. Lafı daha fazla uzatmadan ankete geçelim.

Fiyat değerlendirmesi yapmadan önce önemli bir not: Google Stadia, muhtemelen ilerleyen aylarda göreceğimiz tüm Ubisoft ve Bethesda yapımlarını içerecek. AMD’nin ortaklığı dolayısıyla dev oyun yapımcılarının ve özellike çevrimiçi popüler oyunların büyük kısmını Stadia’da göreceğiz. 




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Intel Yüksek Performanslı Ponte Vecchio GPU'sunu Tanıttı
Intel Yüksek Performanslı Ponte Vecchio GPU'sunu Tanıttı

Intel, 7nm teknolojisiyle üretilecek Xe tabanlı grafik işlem birimi Ponte Vecchio'yu tanıttı. Dünyanın ilk "exascale grafik kartı" olarak gösterilen yeni GPU'lar yapay zeka işlem...

Xiaomi'den Ekranda Çift Delik Bulunan Gizemli Telefon
Xiaomi'den Ekranda Çift Delik Bulunan Gizemli Telefon

Çinli teknoloji firmasının ocak ayının sonunda aldığı patente göre çok yakında ekrana gömülü iki kameraya sahip bir akıllı telefon görebiliriz. ...

Kirin 990 Yongası Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey
Kirin 990 Yongası Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Çinli teknoloji devi Huawei’nin Mate 30 serisi ile birlikte ortaya çıkacak yonga seti Kirin 990 5G, akıllı telefon dünyasına bazı yenilikleri de beraberinde getiriyor. Peki nedir bu...