Note 10'da Tuşlara İşlev Atayabileceğiniz Uygulama

Samsung Galaxy Note 10 kullanıcıları, toplanın! Telefonunuzda bulunan her bir tuşu kendiniz özelleştirebileceğinizi ve istediğiniz programı açmasını sağlayabileceğini biliyor muydunuz? sideActions isimli bir uygulama S Pen'deki tuşu bile özelleştirmenizi sağlıyor.


Samsung Note ailesinin en son üyesi Note 10’un beraberinde gelen S Pen, telefon için adeta sihirli bir değnek görevi görüyor. Tabii herkesi memnun edemezsiniz. Kimi kullanıcılar S Pen’in sunduğu kısayolları beğenmiyor olabilir. Bu konuda bxActions’un geliştirdiği ‘sideActions’ isimli uygulama sizi kurtarıyor.

sideActions, S Pen’de bulunan tuşu yeniden konfigüre etmekle kalmıyor, ayrıca ses tuşu ve güç tuşunu bile konfigüre edebiliyor. Geliştiricinin aktardığına göre uygulama 35’ten fazla eylemi destekliyor. sideActions’un desteklediği eylemlerden bazıları flaş ışığını açma, ekran görüntüsü alma, telefonu sessize alma, gelen aramayı cevaplama, Google Asistan’ı başlatma, herhangi bir uygulamayı açma, bir önceki uygulamaya geri dönme ve güç tuşunu devre dışı bırakma gibi eylemler.

note 10 s pen

Uygulamayı kullanmak da oldukça basit. Öncelikle Galaxy Note 10’unuzu bilgisayarınıza bağlıyorsunuz. Ardından uygulamanın ‘Easy remapping’ kısmında olan ADB scriptini başlatıyorsunuz. Bu adımı yalnızca bir kez uyguluyorsunuz, yani konfigürasyonlarınızı başka zaman değiştirmek istediğinizde bunu yapmanıza gerek kalmıyor.

Uygulama, herhangi bir tuşa çift basma ve uzun basma eylemlerini de destekliyor. Telefonunuzu daha da kişiselleştirmenizi sağlayan bu uygulamanın bir güzel yanı da tamamen reklamsız olması. Uygulamanın güvensiz olabileceğinden endişe ediyorsanız sideAction’un herhangi bir internet erişimi izni istemediğini belirtelim.

Samsung Galaxy Note 10 kullanıcısıysanız sideAction’u Google Play Store üzerinden ücretsiz şekilde indirebilirsiniz. Uygulamanın Google Play Store sayfası yazının alt kısmında bulunuyor.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Apple Müzik aile üyeliği oluşturma rehberi
Apple Müzik aile üyeliği oluşturma rehberi

Apple Müzik, çevrimiçi müzik dinleme platformlarının piyasadaki çokluğuna rağmen, rekabette hızlı bir şekilde kendi zeminini kazandı.Aile üyelerinizden en az biri Apple Müzik hizmetini...

Spotify'da Yaşanan Sorun, 15 Yaşındaki Genci Ünlü Yaptı
Spotify'da Yaşanan Sorun, 15 Yaşındaki Genci Ünlü Yaptı

Almanya'da yaşamını sürdüren 15 yaşındaki Yusuf Emre Nalcı, dünyaca ünlü rapçi Future'ın bir şarkısının Almanca versiyonunu Spotify'a yüklemek istedi. Yaşanan bir karışıklık...

Windows 10 Hesap Makinesi Uygulaması Güncellendi
Windows 10 Hesap Makinesi Uygulaması Güncellendi

ABD’li yazılım devi Microsoft, Windows 10 Hesap Makinesi uygulamasının yeni versiyonunu yayınladı. Söz konusu güncelleme şu anda bilgisayarlarında Windows 10 19H2 sürümünü kullanan...