Neden Mozilla Firefox’a Bir Şans Vermelisiniz?

İnternet dünyasının en çok kullanılan internet tarayıcılarından bir tanesi olan Mozilla Firefox'un Google Chrome'dan farklarından ve neden kullanılması gerektiğinden bahsediyoruz.


İnternete erişebilmek için kullanılan internet tarayıcıları büyük bir önem arz ediyor. Sonuçta bu uygulamalara şifrelerimizi kaydediyoruz, yeri geldiği zaman kredi kartı bilgilerimizi giriyoruz. Bu bağlamda en çok tercih edilen iki internet tarayıcı Google Chrome ve Mozilla Firefox.

"Neden Google Chrome?" ya da "Neden Mozilla Firefox?" sorusunun kesin bir cevabı yok. Her kullanıcı, kendisine daha uygun bulduğu internet tarayıcısını kullanıyor ve bir süre sonra bu bir alışkanlık haline geliyor. Bu alışkanlık, uzun süreli kullanım sonunda değiştirilemiyor ve uzun yıllar boyunca aynı internet tarayıcısı kullanılmaya devam ediliyor. Bu haberimizde ise Mozilla Firefox'a şans vermeniz için bazı detaylardan bahsedeceğiz.

mozilla firefox

Google, her şeyden önce büyük bir teknoloji devi birden çok alanda hizmet veriyor. Google'ın bu hizmetlerinden bir tanesi de reklamlar. Bu hizmetle birlikte Google, kullanıcı verilerinden faydalanarak kullanıcılara özel reklamlar veriyor. Bu aslında iyi bir durum olarak görülebilir ancak verilerin kullanılması, tüm internet kullanıcıları için çok büyük bir problem. Verileri kullanan şirketin Google olması da kullanıcıların içini rahatlatmıyor.

Mozilla ise Google'a oranla biraz daha küçük bir şirket. Üstelik kullanıcı verileri Mozilla için herhangi bir şey ifade etmiyor. Kar amacı gütmüyorlar ve farklı bir hizmette sunmuyorlar. Bu yüzden Firefox kullanırken, verilerinizin kullanılmayacağını çünkü bunun bir işe yaramayacağını biliyorsunuz.

Firefox'un avantajlarından bir tanesi ise, alınan önlemler. Öyle ki Mozilla Firefox, internet sitelerinin kullanıcıları izlemelerini engelliyor. Üstelik bunu Facebook için de yapıyor ve ufak bir uzantı sayesinde Facebook'un verilerinizi izlemesinin önüne geçebiliyorsunuz.

firefox

Temelde, Google Chrome ve Mozilla Firefox'un tasarımının birbirlerine çok yakın olduğunu söylemek mümkün. Ayrıca Google Chrome'dan Mozilla Firefox'a geçiş yaptığınız takdirde, internet kullanım deneyiminiz değişmiyor. Google Chrome'da kaydedilmiş olan verilerinizi otomatik olarak Firefox'a aktarabiliyorsunuz. 

Tüm bunların yanı sıra Google Chrome'da kullandığınız eklentileri de Mozilla Firefox da kullanabiliyorsunuz. Bu eklentilerin geliştiricileri, zaten her iki internet tarayıcısı için de versiyonlar yayınlıyorlar ve bu sayede hangi tarayıcıyı kullanırsanız kullanın, neredeyse tüm eklentileri ortak olarak kullanabiliyorsunuz.

Tüm bu avantajlarla birlikte eğer Mozilla Firefox'a bir şans vermek isterseniz, burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz. 




Cyberpunk 2077’nin PS4’te Kaplayacağı Alan Açıklandı
Cyberpunk 2077’nin PS4’te Kaplayacağı Alan Açıklandı

Cyberpunk 2077’nin sistemde kaplayacağı alanla ilgili yeni bilgiler PlayStation Store’un internet sitesinde paylaşıldı. ...

USB Bellek İle Windows 10 Kurulumu Nasıl Yapılır?
USB Bellek İle Windows 10 Kurulumu Nasıl Yapılır?

Windows 10 günümüzde hemen her bilgisayarda kullanılması gereken işletim sistemi konumunda. Çünkü hem kullanışlı hem de kurulum işlemi çok kolay. Windows 10 format atma işlemi...

Steam'e Bir Türk Yapımı Oyun Daha Geliyor: Bob and Prickle
Steam'e Bir Türk Yapımı Oyun Daha Geliyor: Bob and Prickle

Oyun endüstrisi devasa boyutlara ulaştı. Her sene milyonlarca dolarlık bütçelere sahip oyunlar çeşitli platformlara çıkıyor. Ancak oyun endüstrisi sadece bu oyunlardan ibaret değil....