Netflix Logolu Sahte USB Belleklere Dikkat

Sıradan bir günde iş yerinizde sıradan bir kargo aldınız. Poşeti açıp içerisindeki Netflix logolu küçük zarfı çıkarıp açtınız. İçerisindeki kartta şirketinize ya da adınıza özel bir mesaj yazdığını görünce “güzel jest” diye düşündünüz. Sonra zarftan çıkan USB’yi bilgisayara takıp Netflix’in tadını çıkartmak istediniz. Geçmiş olsun, tüm bilgileriniz artık başka ellerde…


Bir bilgisayara ve içerisindeki bilgilere uzaktan erişmek için çok farklı yöntemler var. Bu yöntemlerden bazıları ise hedefe virüsler veya casus yazılımlarla değil, oldukça eski yollarla ulaşıyorlar. Mesela doğrudan sizi kandırmaya yönelik içeriklerle süsleniyorlar. Bir bakıma sizi parlak ve sahte bir yem ile oltaya çekiyorlar. 

Netflix Türkiye ise görünüşe göre yeni bir korsan girişimine alet oldu. Bilgisayar korsanları, özenle hazırladıkları Netflix logolu, şirkete ve kişiye özel açıklamalara sahip zarfları Türkiye’de bazı şirketlere göndermeye başladılar. Ancak R10.net’te yer alan bir forum üyesi, korsanların kurduğu düzeni erkenden fark etti.

Netflix’in zamanında DVD ve CD kiraladığı, hatta USB bellekler yaygınlaşınca bir dönem belleklerle insanlara dizi ve film gönderdiği biliniyor. Şirket, internet bağlantılarının gelişmesiyle online bir platform haline geldiğinden bu yana, içerikleri ve üyelik bilgilerini dijital şekilde kullanıcılara ulaştırıyor. 

Yani Netflix’in size üyelik bilgileri ya da film ve dizi içeren bir USB bellek göndermesinin imkanı yok. Ancak görüntülerden de anlaşılacağı üzere incelikle hazırlanan Netflix kamuflajlı zarflar, kartlar ve USB bellekler, çoğu insanı kandırabilir. Benzer bir olay, yaklaşık 2 yıl önce Avustralya'da da yaşanmış, Netflix logolu casus USB bellekler şirketlerin ağlarına erişmek için kullanılmıştı.

Peki bu Netflix maskeli sahte bellekleri bilgisayara takınca neler oluyor?

netflix

R10.net’te maviuan isimli kullanıcının açıkladığı detaylara göre, USB bellekler kendilerini bilgisayara klavye olarak tanıtıp küçük bir yazılım yüklüyorlar. Bu yazılım sayesinde bilgisayar, kolayca uzaktan erişime açılıyor. Elbette aynı anda çok sayıda bilgisayara, bağlı olduğu bütün ağdaki cihazlara ulaşmak da mümkün.

Tehdit oranı aldığınız güvenlik önlemlerine göre değişse de USB’yi kendi isteğinizde bilgisayarlara taktığınızı unutmayın. Böyle durumlarda, ilk güvenlik duvarı sizin dikkatiniz. Netflix gibi süslerle bu duvar aşıldıktan sonra teknik duvarları aşmak zor değil.




Dünyanın En Büyük Borsasını Yapay Zeka Koruyacak
Dünyanın En Büyük Borsasını Yapay Zeka Koruyacak

Yapay zekâ, birçok farklı alanda farklı şekillerle kullanılabiliyor. Bunun örneklerinden bir tanesini de borsada göreceğiz. Nasdaq, borsadaki manipülasyonları ve dolandırıcılıkları...

YouTube, Aşı Karşıtı İçeriklerin Reklamlarını Kapatıyor
YouTube, Aşı Karşıtı İçeriklerin Reklamlarını Kapatıyor

YouTube platformunun büyüklüğü doğal olarak kontrolü de zorlaştırıyor. Son zamanlarda popüler platformun aldığı en büyük şikayetlerden bir tanesi olan aşı karşıtı videolara,...

Land Rover Classic Defender Works V8 Trophy, dünya çapında 25 birimle sınırlıdır 2021
Land Rover Classic Defender Works V8 Trophy, dünya çapında 25 birimle sınırlıdır 2021

Dokuz cana sahip bir kedi gibi, Land Rover’ın evvelki nesil Defender’ı can vermeyi zor buluyor, bu da gölgelerde kalan yeni nesil Defender’a karşın off-road’ların...