2016, 2019 ve 2020, en sıcak yıllar olarak kayıtlara geçti 2021

2016, 2019 ve 2020, en sıcak yıllar olarak kayıtlara geçti 2021

Global ısınma hasebiyle Dünya’nın vasati sıcaklıkları daimi olarak artıyor ve bunun neticeninde kutuplardaki buzullar eriyip denize karışıyor. Bu vaziyet her ne kadar koronavirüs hasebiyle göz ardı edilse de gelecekte ciddi sonuçlar doğurabilir.

Bilim insanlarına göre, abuhava farklığı hasebiyle Dünya’nın sonu ağır ağır gelmeye başlıyor ve böyle giderse, önümüzdeki yıllar daha da zorlu geçecek.

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), 2020’nin en sıcak üç seneden biri olarak kayıtlara geçtiğini izah ederek, yukarıda söz ettiğimiz tehlikeyi doğrular nitelikte veriler paylaştı.

WMO’nun paylaştığı verilerde, 2020 seneninde dünyanın 2016 ve 2019’un hemen peşinden üçüncü en sıcak senenini yaşadığı bilgisi bulundu.

abuhava farklığı

Dünya Meteoroloji Örgütü verilerine göre, 2020’de vasati global sıcaklık, endüstri öncesi dönemin 1,2 derece üzerine çıktı ve gelecekte bu rakam daha da yukarılara çıkabilir.

İzahta ayrı olarak 2020’nin sonlarında başlayan, umman yüzeyindeki sıcaklıkların büyük ölçüde düşmesine sebep olan La Nina hava olayının 2021’in ortasına kadar devam etmesinin beklendiği vurgulandı.

Birleşmiş Milletler (BİRLEŞMİŞ MİLLETLER) Genel Sekreteri Antonio Guterres, paylaşılan veriler ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Dünya Meteoroloji Örgütü’nün 2020’nin kaydedilen en sıcak senelerden biri olduğuna değin teyidi, seyyaremizdeki hayat ve geçim kaynaklarını yok eden iklim farklığının ceberrut hızının bir başka çarpıcı anımsadıcısıdır.”

Diğer taraftan Northern Arizona Üniversitesi’nde görev alan bilim insanlarına göre, dünya gelecekte daha da ölümcül bir hal alacak.

Bilim insanları, sıcaklıkların bu şekilde yükselmeye devam etmesi halinde, insan faaliyetleri nedeniyle salınan karbonun 2050 seneninde doruğa çıkacağını ve ölümcül hale geleceğini söylüyor.

The post 2016, 2019 ve 2020, en sıcak yıllar olarak kayıtlara geçti first appeared on .

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Google Chrome 'White Flash' Sorununu Çözecek
Google Chrome 'White Flash' Sorununu Çözecek

Google Chrome, uzun zamandır kullanıcıların büyük bir kısmını rahatsız eden 'white flash' isimli sorununu çözecek. ...

Google, Android’e kendi anti-izleme özelliğini verebilir. 2021
Google, Android’e kendi anti-izleme özelliğini verebilir. 2021

“Hell has frozen over” ifadesi, bugünlerde bilhassa teknoloji etraflarında muhtemelen aynı tesire sahip değil. Microsoft, Linux’a olan sevgisini itiraf etti, Apple’ın Android için...

Qualcomm'dan Kulaklıklara Google Asistan Torpili
Qualcomm'dan Kulaklıklara Google Asistan Torpili

Qualcomm, üreticilerin Google Asistan uyumlu kulaklıkları üretebilmesi için yeni bir geliştirici kiti duyurdu. Bu kit sayesinde kulaklıklara, Google Asistan ile daha rahat iletişim...