Microsoft, Kilit Ekranına Arama Kutusu Getirmeyi Test Ediyor

Microsoft, yeni Windows 10 derlemesinde, kullanıcıların kilit ekranında kullanabileceği bir arama motoru getirmeye hazırlanıyor.


Microsoft'un Windows 10 H1 18932 Derlemesi ile birlikte işletim sistemine yeni bir özelliği getirmek istediği ortaya çıktı. Yeni gizli özellik ile birlikte kullanıcılar, bilgisayarın kilidini açmadan internet üzerinde arama yapabilecek.

Tarayıcı olarak Bing'i kullanan Microsoft, Bing'in arama hacmine de büyük bir katkı sağlıyor. Windows 10'daki arama kutusuyla birlikte Bing'in toplam aramalarının %50'si gibi bir bölümünü oluşturan Microsoft arama motorunun, yeni özellikle birlikte hacmi daha da artırması bekleniyor.

Windows kodlarını inceleyen Albacore tarafından Twitter'da ortaya çıkarılan özellik sayesinde Giriş ekranına Bing arama kutusu eklenebiliyor. Albacore'un tweeti şu şekilde oldu:

"Bunu neden istersiniz bilemem ama 18932 derlemesiyle birlikte kilit ekranınıza kalıcı bir arama kutusu ekleyebilirsiniz.

Özellik:"BingSearchLockscreen" (Bing Araması Kilit Ekran) ID 17917466"

Özellik Mach2 gibi araçlar kullanarak etkinleştirilebiliyor.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Apple Music'in Android Sürümüne Chromecast Desteği Gelecek
Apple Music'in Android Sürümüne Chromecast Desteği Gelecek

Apple, Android kullanıcılarını sevindirerek Apple Music uygulamasına Chromecast desteğinin geleceğini duyurdu ...

Son 3 Yıl İçinde Steam'de En Fazla Oyuncuya Sahip Oyunlar
Son 3 Yıl İçinde Steam'de En Fazla Oyuncuya Sahip Oyunlar

Dünyanın en büyük oyun platformu haline gelen Steam, yeni çıkan oyunlarla birlikte yapımcılar arasındaki rekabetin arenası haline geldi. ...

Yapay Zeka, Hackerların İşlerini Zorlaştıracak
Yapay Zeka, Hackerların İşlerini Zorlaştıracak

Son dönemde siber saldırılardan korunma maliyetlerinin ve saldırı sayılarının giderek artması, bilgi güvenliği sorununu daha büyük bir hale getirdi. Bunun bir sonucu olarak da...