2020'nin En İyi 5 Battle Royale Oyunu

2020'nin En İyi 5 Battle Royale Oyunu

2019 yılına damgasını vurmış en iyi battle royale oyunlarını sizler için listeledik.

Özellikle Pubg ve Fortnite gibi oyunların her geçen gün artan popülerliği, Battle Royale tarzı oyunlara olan ilginin ne derece büyük olduğunu gösteriyor. Bu durumun farkında olan büyük oyun şirketleri de ya kendi battle royale oyununu yapıyor ya da var olan bir oyuna bu modu ekleme yolunu seçiyor.

Son zamanlarda Apex Legends‘i yayınlamasıyla battle royale oyun sektörüne hızlı bir giriş yapan EA Games, ardından Call of Duty Black Ops’a da battle royale modunu getirerek adından sıkça söz ettirmişti. Biz de sizler için 2020’nin en iyi battle royale oyunlarından oluşan bir liste hazırladık.

PUBG

pubg

Battle royale denince akla ilk gelen oyun olan PUBG, piyasayı kasığ kavuran oyunların başında geliyor. Android, Microsoft Windows, iOS, Xbox One, ve PlayStation 4 platformlarında oynanabilen battle royale oyunu, milyonlarca kullanıcıya sahip. Oyun mobil platformlarda ücretsiz bir şekilde oynanırken, diğer platformlarda oyunu satın almanız gerekiyor.

Ayrıca PUBG’nin düşük bilgisayarlar için PUBG Lite adında, oynanması tamamen ücretsiz olan bir sürümü de mevcut.

FORTNITE

FORTİTE

PUBG’den farklı olan oynaması tamamen ücretsiz olan Fortnite, mobil platformlarda da oynanabiliyor. Ancak oyunun sadece belirli telefonlarda çalıştığını hatırlatmakta fayda var. Oyunun ücretsiz olması nedeniyle oyuncu sayısı PUBG’den biraz daha fazla desek yanlış olmaz. 2018 yılında piyasaya çıkan Fortnite, Android, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One, iOS, Microsoft Windows ve Mac OS platformlarında oyunseverler ile buluşuyor.

Önerilen içerik:  En Etkili Bilgisayar Hızlandırma Yöntemleri

H1Z1

H1Z1

Birçok oyunsevere battle royale tarzı oyunları öğreten oyunun H1Z1 olduğunu söylememiz gerekiyor. Çünkü PUBG ve Fortnite daha piyasada yokken H1Z1 milyonlarca oyuncu tarafından oynanıyordu. Battle royale tarzı oyunların bir anda yükselişe geçmesiyle H1Z1’in popülerliğini biraz kaybettiğini söyleyebiliriz. Microsoft Windows ve PlayStation 4 platformlarında oynanabilen oyun, ne yazık ki mobil platformlarda bulunmuyor.

CALL OF DUTY BLACK OPS 4: BLACKOUT

CALL OF DUTY BLACK OPS 4: BLACKOUT

Yazımızın girişinde birçok oyun geliştiricisinin kendi battle royale oyunlarını piyasaya sürdüğünden bahsetmiştik. Bu şirketlerden biri de Activision oldu.Herkesin merakla beklediği Black Ops 4, aslında birçok oyuncu için hayal kırıklığı yarattı, çünkü oyunda hikaye modu bulunmuyordu. Şirket bunun yerine battle royale moduna odaklanarak oyuncuları çekmeye çalışsa da ilk başlarda başarılı olamadı.

Activision ardından yayınladığı güncellemeler ile oyunu daha kaliteli bir hale getirdi ve ilk hikaye modu olmayan Call of Duty oyunu popüler olmayı başardı.

APEX LEGENDS

apex legends

Listemizdeki diğer battle royale oyunlardan daha sonra piyasaya çıkmasına rağmen büyük bir başarı yakalayan Apex Legends, 4 Şubat 2019 tarihinde yayınlanmasının ardından ilk hafta toplam 2 buçuk milyon oyuncuya ulaşarak rekor kırdı. Electronic Arts tarafından yayınlanan oyun farklı oyun tarzı sayesinde dikkat çekmeyi fazlasıyla başardı. Geliştiriciler şimdilerde oyunu mobil platformlarda yayınlamak için düğmeye bastı.




Xiaomi Redmi 5 ve Redmi Note 5 İçin MIUI 11 Yayınlandı
Xiaomi Redmi 5 ve Redmi Note 5 İçin MIUI 11 Yayınlandı

Xiaomi, eski telefonlarına da MIUI 11 güncellemesini yayınlayacağının sözünü vermişti. Şirket, sözünü tutmaya başladı ve neredeyse iki yıllık olan Redmi 5 ve Redmi Note 5 cihazları...

Metro 2033 Redux Tamamen Ücretsiz Oldu - İndir
Metro 2033 Redux Tamamen Ücretsiz Oldu - İndir

Epic Games, verdiği ücretsiz oyunlarla birlikte oyuncuların gönlüne taht kurmuş durumda. Bu haftaki ücretsiz oyunsa 9 yıl önce çıkmış efsane oyun Metro 2033 oldu. ...

Kripto Para Ticareti İçin Robinhood’a Akın Ediliyor! 2021
Kripto Para Ticareti İçin Robinhood’a Akın Ediliyor! 2021

En çok komisyonsuz pay senedi ve ETF ticareti sunan finansal hizmetler şirketi Robinhood, platformuna takriben üç sene önce kripto para birimi ilave etti ancak hizmetin harbiden yükselişi bu...