Pixel 4 ve Pixel 4 XL İle Birlikte Pixel 4a'da Tanıtılacak

Bugün ortaya çıkan Google Kamera 7.0 kaynak kodları, Pixel 4 ve Pixel 4 XL'ın dışında bir başka cihaz daha olduğunu gösteriyor. İddialara göreyse bu kod, Google'ın daha uygun fiyatlı cihazı Pixel 4a'ya ait.


Google, kamera uygulamalarıyla bambaşka bir fotoğrafçılık deneyimi yaşatacak olan Pixel 4 cihazını önümüzdeki Ekim ayında duyurmaya hazırlanıyor. Fakat bugün ortaya atılan iddialara göre, bir amiral gemisi olacak bu cihazın hemen ardından Pixel 4a isminde yeni ve orta segmentli diyebileceğimiz bir cihaz daha duyurulacak.

Pixel 4 ile aynı zamanda tanıtılması muhtemel olan bu cihaz için ortaya çıkan iddiaların kaynağı ise, “Google Kamera” uygulamasında bulunan bir kodun adı. Kamera uygulamasında bulunan “Coral” ve “Flame” kod adlarının Pixel 4 ve Pixel 4 XL’a ait olduğu biliniyordu. Fakat yeni bulunan ve “Needlefish” adı verilen kod ise akıllarda soru işareti oluşturuyor.

Ortaya çıkan yeni kodun Pixel 4a’ya ait olduğu düşünülüyor:

Pixel 4a

Şimdiye kadar sürekli 2 cihazın (Pixel 4 ve Pixel 4 XL) duyurulacağı söyleniyordu, hatta ortaya çıkan kodlarda hep bu cihazlarla alakalıydı. Ancak son yaşanan Google Kamera 7.0 sızıntısı, kaynak kodlarında “isPixel2019” altında listelenen ve “Coral, Flame ve Needlefish” adı verilen 3 farklı kamera kodunun olduğunu söylüyor.

Bu kodların aynı zamanda ortaya çıkması da, Google’ın üçüncü bir cihaz çıkaracağı yönünde söylentilere neden oldu. Fakat Google, geçtiğimiz model Pixel 3a’yı Pixel 3 ve Pixel 3 XL’dan daha sonra, mayıs ayında piyasaya sürmüştü. Bu noktada da bazı çelişkiler ortaya çıkıyor.

Belki de Google, rakipleri Apple ve Samsung gibi 3 cihazı da aynı anda çıkarıp piyasayı domine etmek istiyordur. Sonuçta 3 cihazı aynı anda piyasaya sürmek, her bütçeye hitap edebiliyor ve kullanıcılara daha fazla seçenek sunuyor. Ayrıca bu yöntem etkili olmasaydı, dünya devi şirketler de bu tavırlarında bu kadar ısrarcı olmazlardı.

Google’ın bu konudaki kararını, önümüzdeki Ekim ayında gerçekleşmesi beklenen lansmanda öğrenebileceğiz. Yukarıda belirttiğimiz ihtimallere baktığımızdaysa her iki senaryo da muhtemel gözüküyor.




Toplam Değeri 65 TL Olan 5 Ücretsiz Android Uygulama
Toplam Değeri 65 TL Olan 5 Ücretsiz Android Uygulama

Her hafta farklı tarzdaki kısa süreliğine ücretsiz oyun ve uygulamaları derlemeye çalıştığımız uygulama listemizin bu haftaki yazısında işinize yarayacak birçok uygulamayı...

Ünlü YouTuber PewDiePie, Çin'de 'Yasaklandı'
Ünlü YouTuber PewDiePie, Çin'de 'Yasaklandı'

YouTube'ta 100 milyondan fazla abonesi bulunan PewDiePie, yaptığı bir video nedeniyle Çin'de yasaklandı. Yasağın kapsamı ve süresi bilinmiyor. ...

Kojima Onayladı: Sam'in Penisi Oyunda Görünmüyor
Kojima Onayladı: Sam'in Penisi Oyunda Görünmüyor

Uzun bir süredir beklenen Death Stranding'e ait oyun içi görselleri basın mensuplarıyla paylaşıldı. Etkinlikte oyunun oyun içi görselleri hayranlarına sunan Kojima, farklı bir konu...