Eski Windows Sürümleri, Internet Games Desteğini Kaybediyor

Bir zamanların efsanesi durumunda olan Microsoft Internet Games, yakın zamanda desteğini yitirecek. Microsoft, bu stratejisini açıklarken kullanıcılara daha yeni ve daha iyi deneyimler sunabilmek için Internet Games'ten feragat edeceklerini belirtti.


Microsoft, Windows XP, Windows ME ve Windows 7 sürümlerindeki klasik internet oyunlarının desteğini kaldıracak. Internet Backgammon, Internet Checkers, Internet Spades, Internet Hearts, Internet Reversi ve MSN Go uygulamalarını kaldıracak olan Microsoft, diğer uygulamalara odaklanmak için bu yolu izlediğini belirtti.

Microsoft'un planlarına göre Windows XP ve Windows ME kullanıcıları, yukarıda belirttiğimiz uygulamalara olan desteğini kaybeden ilk kullanıcılar olacak. Desteğin 31 Temmuz tarihinde kaldırılması bekleniyor.

windows

Birçok internet oyununun desteğinin kesilmesi için tarih olarak 31 Temmuz belirlenmiş olsa da Windows 7'deki desteğin 2020'nin başlarında kesileceği söyleniyor.

Windows Gaming ekibi, konuya ilişkin yazdıkları bir yazıda şu ifadeleri kullandı:

"Microsoft Internet Games içerisindeki oyunlara karşı olan ilgi ve alakanız bizleri gerçekten çok mutlu ediyor. Çok güzel bir topluluk oluşturduk ancak zamanımız geldi. Yazılım ve donanım ortaklarımızla birlikte kaynaklarımızı daha güncel teknolojilere odaklamamız gerekiyor. Bu sayede (sizlere) daha iyi bir deneyim sunabiliriz."

windows internet games

Ekibin açıklamasında, kullanıcıların oyunları belirtilen tarihlere kadar oynayabileceği belirtildi. Belirtilen tarihlerden sonra da oyunlara olan destek kesileceği için kullanıcıların oyunlara ulaşma imkanı tamamen ortadan kalkacak.

Internet Games uygulamalarının kalkması, çok az kişiyi etkileyecek bir sorun gibi görünüyor. Üçüncü parti verilerine göre Windows XP, yalnızca yüzde ikilik bir pazar payına sahip. Bu pazar payının büyük çoğunluğunu da güvenlik endişeleri sebebiyle internet bağlantısız bilgisayarların oluşturduğu düşünüldüğü zaman oyunların zaten oynanmayacağı da söylenebilir.

Bu gelişmelerin ardından Windows 7 işletim sisteminin de pazar payında bir düşüş yaşaması bekleniyor. Güncel veriler, Windows 7'nin en popüler ikinci işletim sistemi olduğunu söylüyor ancak işletim sistemi, sevilen özelliklerine erişimini bir bir kaybediyor.




Hikâye Odaklı Overwatch 2 Resmen Duyuruldu
Hikâye Odaklı Overwatch 2 Resmen Duyuruldu

Blizzard, Blizzcon 2019 kapsamında Overwatch 2 dahil olmak üzere pek çok yeni oyun tanıttı. Bu noktada şirket tarafından paylaşılan teaser ve bir YouTuber'ın yaklaşık 2 saat süren...

Netflix Türkiye, 2 Yeni Ödeme Yöntemi Kabul Etmeye Başladı
Netflix Türkiye, 2 Yeni Ödeme Yöntemi Kabul Etmeye Başladı

Dünyanın en büyük çevrimiçi yayın platformlarından biri olan Netflix, Türkiye’deki müşterilerine verdiği hizmetleri arttırmayı amaçlıyor. Firma, Bankalararası Kart Merkezi (BKM) ve...

Sivrisinekten Kurtulmanın Yolları Nedir? Sivrisinekten Kurtulmanın Yöntemlerini Açıklıyoruz
Sivrisinekten Kurtulmanın Yolları Nedir? Sivrisinekten Kurtulmanın Yöntemlerini Açıklıyoruz

Sivrisinekten Kurtulmanın Yolları. Sivrisinekten Korunma Yöntemleri Nelerdir, Açıklıyoruz. Malesef yaz ayları, rahatımızı ve uykularımızı kaçıracak sivrisinekler ile birlikte geliyor....