AMD: PlayStation 5'in Parçası Olduğumuz İçin Mutluyuz

PlayStation 5 hakkında ilk kez konuşan AMD, Sony'nin yeni nesil oyun konsolunun bir parçası oldukları için heyecanlı ve mutlu olduklarını belirtti.


Sony, resmi olarak PlayStation 5’in varlığını hala onaylamamış olsa da Sony’nin sistem mimarı ve PlayStation 5’in başındaki adam diyebileceğimiz Mark Cerny, Japon teknoloji devinin yeni nesil oyun konsolu hakkında konuşmaya çoktan başlamış durumda. Üstelik artık AMD de PlayStation 5 hakkındaki suskunluğunu bozmuş durumda.

Mark Cerny’den öğrendiğimiz bilgilerden biri de PlayStation 5’in AMD tarafından üretilecek yongalara sahip olacağıydı. AMD CEO’su Lisa Su, geçtiğimiz günlerde Sony ile gerçekleştirdikleri ortaklık hakkında konuşurken, geliştirdikleri yonganın PlayStation 5’in özel sosuna yardımcı güç olacağını söyledi.

“Sony’nin yeni nesil PlayStation oyun konsolunun bir parçası olmaktan onur ve gurur duyuyoruz.” diyen Su, “Onlarla uzun süreli bir ortaklık kurmuş olduk. Oyunları seviyoruz. Oyunculuğun sürekli büyümek için iyi bir pazar olduğunu düşünüyoruz. Yeni nesil PlayStation’ın yapacakları için heyecanlıyız ve bunun bir parçası olduğumuz için mutluyuz.” dedi.

Mark Cerny’e göre PlayStation 5, üçüncü nesil Ryzen işlemcilerini temel alan sekiz çekirdekli 7nm Zen 2 mimarisine sahip işlemcilerden güç alacak. PlayStation 5’in 8K çözünürlüğe kadar destek vereceği iddia edilirken, 3D ses teknolojisi sayesinde oyuncuları çok daha gerçekçi bir atmosferin içine dahil edecek.




Realme Buds Air Pro Me Yakın Zamanda Piyasaya Sunacak 2020
Realme Buds Air Pro Me Yakın Zamanda Piyasaya Sunacak 2020

Çinli realme şirketi , gönderilerde 50 milyon adede erişen dünyanın en hızlı akıllı telefon markasıdır . Ancak telefonların yanı sıra firma, giyilebilir ürünleriyle, bilhassa de...

Ninja, Gears 5'i Canlı Yayında Oynadı
Ninja, Gears 5'i Canlı Yayında Oynadı

Dünyaca ünlü oyuncu ve yayıncı Ninja, Microsoft'un önümüzdeki günlerde piyasaya süreceği yeni oyunu Gears 5'i oynayarak takipçilerine oyunu tanıttı. Ninja'nın dün gece itibarıyla...

Dünyanın En Eski Analog Bilgisayarı, Yeniden İnşa Edilecek
Dünyanın En Eski Analog Bilgisayarı, Yeniden İnşa Edilecek

Selanik Aristotle Üniversitesi öğrencileri, 3DEXPERIENCE platformu ile dünyanın en eski analog bilgisayarını dijital ortamda yeniden canlandıracaklar. ...