Adobe’un Lightroom Uygulaması Mac App Store’a Geri Döndü

Adobe, Lightroom uygulamasını 7 senenin ardından tekrar Mac App Store'da yayınladı.


Adobe, profesyonel fotoğraf düzenleme ve yönetme aracı Lightroom’u Mac App Store’da kullanılabilir hale getirdi. Adobe Lightroom, MacOS’un geçen yılki Mojave tasarım değişikliğinin ardından App Store’a gelen ilk Adobe uygulaması oldu.

Lightroom’un Mac App Store’a gelen sürümü, önceden Lightroom CC olarak bilinen program olarak karşımıza çıkıyor. Program, mobil ve tablet uygulamalarıyla uyumlu bir şekilde senkronize olabiliyor ve Lightroom Classic isimli mobil uygulamalardan farklı bir arayüzle kullanıcıları karşılıyor. İlk hafta ücretsiz kullanımı sunan, sonrasındaysa 9,99 dolarlık bir aylık abonelik ücretine sahip olan uygulamanın fiyatına 1 TB depolamanın da dahil olduğunu belirtelim.

Adobe, 2012 yılında, Creative Cloud aboneliğini çıkartmadan önce uygulamalarını bağımsız şekilde satarken Lightroom 4, 149,99 dolara satılıyordu. Lightroom 5 hiçbir zaman Apple’ın mağazasına gelmedi ve Adobe da Lightroom’un bağımsız uygulamasını satmayı bıraktı. Başka bir deyişle Lightroom, ikinci kez App Store’daki yerini almış durumda.

Bu haberler mevcut Lightroom kullanıcılarını fazlasıyla etkilemese de Adobe’un Mac App Store için profesyonel uygulama aboneliklerini düşündüğünü söyleyebiliriz.




Mobil Office Uygulamalarına Karanlık Mod Desteği Geliyor
Mobil Office Uygulamalarına Karanlık Mod Desteği Geliyor

Teknoloji devi Microsoft, mobil Office uygulamalarına karanlık mod desteği getireceğini açıkladı. Karanlık mod desteği, bugün itibarıyla Outlook uygulamasına sunulacak ancak diğer...

Sızıntı, Galaxy S21 Ultra Kamera Ayrıntılarını Ortaya Koyuyor: Yeni 108MP Sensör, ToF Sensörü Kaldırıldı
Sızıntı, Galaxy S21 Ultra Kamera Ayrıntılarını Ortaya Koyuyor: Yeni 108MP Sensör, ToF Sensörü Kaldırıldı

Ultra Samsung Galaxy S20 dört arka kameralar ile birlikte karşınıza çıkar. Birincil sensör 108MP kameradır ve diğer üçünün arasında bir Uçuş Süresi  kamerasıdır. Galaxy S21 Ultra...

Google, Inbox ve Google+ Hizmetlerinin Fişini Çekti
Google, Inbox ve Google+ Hizmetlerinin Fişini Çekti

Google geçtiğimiz yıl Google+ ve Inbox’ı kapatacağını duyurmuştu. Beklenen gün ise geldi. ...