Oyun Bilgisayarları İçin En İdeal 10 Yazılım

Oyun deneyiminizi bir üst seviyeye taşıyan ve bilgisayarların özelliklerinden tam olarak yararlanmayı sağlayan pek çok yazılım var. Bu yazılımlar arasında bazıları öne çıkıyor.


Yeni bir bilgisayar topladınız ve şimdiye kadar uzaktan baktığınız pek çok oyunu artık kendiniz deneyimlemeye hazırlanıyorsunuz. Elbette ki hemen her oyuncu gibi amacınız, bilgisayarınız var olan en iyi şekilde kullanabilmek. Bu amaçla da bazı yazılımlara ihtiyaç duymanız mümkün. İşte karşınızda, bir oyun bilgisayarında olması gereken 10 uygulama

Steam

steam

Bilgisayardan oyun oynayacaksanız ilk gereken programlardan biri Steam. Steam üzerinden oyun satın alabilir, arkadaşlarınızla bir arada oyun oynayabilirsiniz. Oyunlarla alakası olan hemen herkesin Steam hesabı olduğunu göz önüne alırsak ilk yüklemeniz gereken uygulamanın da Steam olduğunu söylemekte sakınca bulunmuyor. 

LogMeIn Hamachi

hamachi

Yıllardır uzak yerlerde bulunan kişilerin adeta yerel ağdaymış gibi oyun oynayabilmesini ve sohbet edebilmesini sağlayan, çevrimiçi çoklu oyuncu moduna destek veren bir VPN uygulamasıdır. Hamachi ayrıca güvenli şekilde dosya göndermeyi de sağlar ve sizi daha az noob gibi gösterir (oyunlarda yeni olanlar için).

Razer Cortex: Game Booster

razer

Kullandığınız platform ne olursa olsun bilgisayarınızın özelliklerini optimize eden bir yazılımdır. Razer genelde insanları premium ürünlerine yönlendirse de bu uygulama ücretsizdir. Her türlü bilgisayarla çalışır. Çok az bir eforla ciddi performans artışı sağlar. 

TeamSpeak

teamspeak

Oyuncuların birbirleriyle konuşmalarını sağlar. Sesli iletişimi yazıya tercih edenler için idealdir. Özellikle MMORPG oynayanlar için biçilmiş kaftandır. 

VoIP adı verilen sesli görüşme protokolüne sahip pek çok uygulama olsa da TeamSpeak bu konuda bir adım önde duruyor. 

MSI Afterburner

msi afterburner

MSI aslında Afterburner’i kendi grafik kartlarının overclock edilebilmesi için üretmişti ancak daha sonra Nvidia ve AMD kart sahiplerinin de kullanabileceği şekilde geliştirildi. Özet olarak anlatmak gerekirse ekran kartınıza verdiğiniz her kuruşun hakkını almanız için bu uygulamada optimizasyon yapmanız faydanıza olacaktır. Yaptığınız ayarlarla cihazınızı daha gelişmiş hale getirebilirsiniz. 

OBS Studio

obs studio

Yeni bir bilgisayarınız var ve şansınızı yayıncılıkta denemeye karar verdiniz diyelim. İlk yapmanız gereken şey bir arayüz programı kullanmak olmalıdır. Bu konuda en çok tercih edilen ve en başarılı arayüzlerden birine sahip olan OBS Studio ihtiyaçlarınıza başarıyla cevap verecektir.

OBS Studio’yu kurmak da oldukça kolaydır ve HD seviyeye kadar görüntü kalitesi kullanmaya izin verir. 

f.lux

f.lux

Bu güzel uygulama, özellikle gözleriniz hassassa adeta hayat kurtarıcı oluyor. Özellikle bazı oyunların başında uzun saatler geçirilmesi oldukça alışıldık bir durum. f.lux, uzun süre ekrana bakmanın gözlerinize verdiği zararı azaltmayı amaçlıyor. 

Bu ücretsiz uygulama ekranın renk ısısını günün hangi saati olduğuna göre ayarlıyor. Böylece özellikle gece oyun oynuyorsanız gözlerinizin daha az zarar görmesini sağlıyor. 

CPU-Z

CPU-Z

Bu uygulama bir noktada MSI Afterburner’a benziyor. Bu küçük boyutlu ücretsiz program, bilgisayarınızın en iyi şekilde çalışması için parçaları tanımlıyor ve yapabileceğiniz geliştirmeleri sizlere sunuyor. 

Piriform CCleaner

piriform ccleaner

Piriform, diğer CCleaner uygulamalar gibi artık ihtiyacınız kalmayan ancak bilgisayarınızı gereksiz yere dolduran dosyalardan kurtulmanızı sağlar. Geçici dosyaları, hatalı Windows kayıt girdilerini ve sistemin ihtiyacı olmayan yazılımları otomatik olarak tanımlayıp siliyor. Bu uygulamada ince ayar yaparak silinmesini istemediğiniz dosyaların bir kazaya kurban gitmesine engel olabiliyorsunuz. 

Iolo System Mechanic

IoIo System Mechanic

Bu güzide uygulama da bilgisayarınızı analiz ediyor ve Windows bilgisayarları en iyi hale getirmeyi amaçlıyor. Benzer özellikteki başka uygulamalarla bir arada çalıştırmaya gerek duymayabilirsiniz. Uygulamanın premium özelliklerini kullanmak istiyorsanız o zaman IoIo sizin için daha uygun olan seçenek olacaktır.




Intel Ice Lake 11. Nesil Sürücü Desteği Linux'a Geldi
Intel Ice Lake 11. Nesil Sürücü Desteği Linux'a Geldi

Intel'in açık kaynak kodlu Linux grafik sürücü desteği, 11. nesil dağıtım için hazır hâlde. ...

Leica Seyahat Dostu Yeni Kamerası V-Lux 5'i Tanıttı
Leica Seyahat Dostu Yeni Kamerası V-Lux 5'i Tanıttı

Fotoğraf makinelerinden bahsedilirken adı hep diğer markalardan farklı yerde tutulan Leica, V-Lux serisinin yeni üyesi V-Lux 5’i duyurdu. Cihaz, sahip olduğu özellikler ve tasarımıyla...

5G Teknolojisi Akıllı Saatlere Neler Getirecek?
5G Teknolojisi Akıllı Saatlere Neler Getirecek?

Daha hızlı ve daha istikrarlı bir mobil internet deneyimi sağlayacak olan 5G teknolojisi, biz kullanıcıların hayatını birçok noktada kolaylaştıracak. Mevcut 4G teknolojisinden yaklaşık...