Ordu, Dijital Oyun Geliştirme Konusunda Adımlar Atıyor

Playcell'in dijital oyun sektörüne katkı sunmak amacıyla Ordu'da başlattığı eğitim seferberliği, şehrin bu konuda gelişmesi için oldukça önemli bir adım.


Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mehmet Hilmi Güler, dijitalleşme ve oyun geliştirme konusunda yaptığı açıklamada “Yeni oyunlar ve uygulamalarla Ordu'yu daha da zenginleştireceğiz. Yepyeni bir saha açılmış olacak. Çocuklarımızın geleceğini birlikte yazıyoruz.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Turkcell’in oyun platformu markası olan Playcell’in Ordu’da başlattığı eğitim seferberliğinin meyvelerini vermeye başladığı söylendi. Bu alanda istihdam oluşturmak için Makers Türkiye eğitmenleri tarafından, Dr. Mehmet Hilmi Güler Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) öğretmenlerine, dijital oyun geliştirme eğitimi verildi.

Eğitimleri sonunda sertifikalarını alan öğretmenler, ayrıca hazırladıkları özgün dijital oyunları da davetlilere sundu. Güler, burada yaptığı konuşmadaysa şu ifadeleri kullandı:

“Ordu'da yükte hafif pahada ağır, daha çok beyin faaliyetlerine yönelik çalışmalara ağırlık verelim istiyorum. Geleceğin teknolojisinde konuşan makineler ve oyunlar son derece önemli. Bu oyunlarla aynı zamanda stratejik çalışmalar yapılabiliyor. Bu çalışmayı diğer ilçelere de yayarak oradaki beyinleri de toplamayı amaçlıyoruz. Ordu genelinde bin eğitimci hedefini tutturmayı amaçlıyoruz. Meslek olan oyun yazarlığı ile para da kazanırız. Eğitim anlamında da güzel işler yapılır. Dünyada bu anlamda çok büyük, Türkiye'de ise 900 milyon dolarlık bir piyasa var.”

Güler, sözlerine, “Yeni oyunlar ve uygulamalarla Ordu'yu daha da zenginleştireceğiz. Yepyeni bir saha açılmış olacak. Çocuklarımızın geleceğini birlikte yazıyoruz.” şeklinde devam etti.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Windows'un Başın Bela Olan Virüs, Şimdi de Linux'de Görüldü
Windows'un Başın Bela Olan Virüs, Şimdi de Linux'de Görüldü

Windows platformunda çok can yakan Winnti, Linux platformunda kaldığı yerden devam ediyor. ...

Epic Games'ten 39 TL'lik Ücretsiz Oyun Fırsatı
Epic Games'ten 39 TL'lik Ücretsiz Oyun Fırsatı

Steam'e rakip olduktan sonra büyük bir atılım gerçekleştiren Epic Games, şimdi de JackBox Party Pack'i ücretsiz veriyor. ...

Vivo11i'nin GeekBench Testinin Sonuçları Ortaya Çıktı
Vivo11i'nin GeekBench Testinin Sonuçları Ortaya Çıktı

Android Pie ile karşımızda olacağı kesinleşmiş olan Vivo 11i'nin çok beklenen GeekBench skoru ortaya çıktı. 2018'de Çin'de başlatılan kapalı beta programına dahil edilmeyen cihazın,...