Yeni BioShock Oyununda Canlı Servis Elementleri Olacak

NBA 2K, Civilization, XCOM gibi oyunların geliştirici stüdyosu 2K’nın elinde bulunan bir diğer değerli marka da BioShock ve stüdyonun bu oyun için canlı servis elementleri üzerinde çalıştığına dair bazı ipuçları bulunuyor.


2018 yılında Kotaku’dan Jason Schreier, Novato’daki 2K ekibinden gizli bir şekilde BioShock oyunu üzerinde çalıştıklarını öğrendiğini açıklamıştı. Daha sonra bu haber aynı stüdyodan gelen bir iş ilanı ile daha da ayakları üzerine basmaya başlamıştı.

Çıkan bu haberlerden projeyle ilgili herhangi bir gelişme duyulmamıştı. Aslında bu çok şaşırtıcı bir gelişme değildi çünkü 2K, bu haberi ne doğrulamış ne de yalanlamıştı. Ayrıca Take-Two da bu konularda “ağzı sıkı” bir stüdyo olmasıyla biliniyor. Ancak ortaya bazı yeni bilgiler çıktı. 2K’in kariyer sayfasındaki iş ilanı, BioShock’ta canlı servis (live-service) elementleri olabileceği söylentilerini ortaya çıkardı.

İş ilanı

BioShock

2K’in web sitesinde yer alan “End Game Design Lead” ilanında, yeni BioShock oyunu için (eğer ki 2K Novato’nun geliştirdiği oyun buysa), “sistemlerdeki anlatı sonrası kurulumu” gerektirdiği söyleniyor. Listeyi fark eden Wccftech, bu pozisyonun, oyuncuları uzun vadeli olarak oyuna bağlı tutma planının bir parçası olduğunu söyledi.

2K, aradığı iş ilanını şu cümlelerle yayınladı:

“Başarı formülümüz, Fantastik Dünya + Harika Hikâye = Fanatik Hayranlar.

Yaptığımız oyunda hikâyenin kendisi bir sonuçla birlikte gelecek. Tasarladığımız dünya canlı olacak ve geçmişi ana anlatı arkıyla bağlayacak. Bunun için sistemlerin anlatı sonrası kurulumunu, görevleri ve hayranlarımıza, devam eden, canlı servis temelli deneyimleyebilecekleri daha fazla içerik vererek oyuncu devamlılığı oluşturmak istiyoruz. Bunun için güçlü fikirleri ve iletişim yetenekleri olan, bu oyunun, oyun tasarımını benimseyebilecek kıdemli oyun tasarımcısı arıyoruz. Oyuncularımız, hangi görevlerin daha detayına inebilir? Hangi kısa, orta ve uzun vadeli hedeflere odaklanıyorlar? Ne tür oyuncu yeteneği ilerlemeleri ve ‘loot’ insanları oynanışa bağlar? Bu soruların cevaplarını verecek birisine ihtiyacımız var.”

Tabii bu iş tanımı yazısının birçok 2K oyunu için geçerli olabileceğini de söylemek gerekiyor. Üçüncü oyunu henüz çıkmış olmasaydı, bu yazının Borderlands için hazırlanmış olduğunu da söyleyebilirdik. 2K resmi olarak açıklayana kadar bu bilgilerin sadece söylentiden ibaret olduğunu da akıldan çıkarmamak gerekiyor.




Apple, Güvenlik Açığı İçeren Uygulamasını Devre Dışı Bıraktı
Apple, Güvenlik Açığı İçeren Uygulamasını Devre Dışı Bıraktı

Apple, Apple Watch'larda olan bir güvenlik açığı sebebiyle Walkie-Talkie uygulamasını kaldırdı. Teknoloji devi şirket, uygulamanın düzeltildikten sonra en kısa zamanda tekrardan...

Hataları %99 Oranında Tespit Eden Microsoft'un Yapay Zekâsı
Hataları %99 Oranında Tespit Eden Microsoft'un Yapay Zekâsı

Microsoft, günümüzde gerek yazılımcıların gerekse kullanıcıların başına sorunlar açan yazılım hataları için yapay zekâyı devreye soktu. Şirket, geliştirdiği modelde %99 gibi bir...

Steve Jobs, İlk iPhone'u 13 Yıl Önce Tanıttı
Steve Jobs, İlk iPhone'u 13 Yıl Önce Tanıttı

Apple'ın efsane CEO'su Steve Jobs, 9 Ocak 2007'de ilk iPhone modelini tanıtmıştı. Tüketicileri mest etmeyi başaran bu telefon, sektör için devrim niteliğindeydi. Peki yıllar, iPhone...