Apple, 2019’un Dördüncü Çeyreğinde Rekor Gelir Elde Etti

ABD’li teknoloji devi Apple, 2019 yılının dördüncü mali çeyreğine ilişkin kazanç raporunu açıkladı. Tarihinin en iyi dördüncü çeyrek performansını gösteren şirket, 64 milyar dolar gelir ve hisse başına 3.03 dolar kazanç sağladı.


Geçtiğimiz yıl iPhone satışlarında yaşanan keskin düşüş ve gelişmekte olan pazarlardaki ekonomik daralma, Apple’a oldukça ağır bir fatura çıkarmıştı. Son dönemde gösterdiği istikrarlı performans sayesinde üzerindeki kara bulutları dağıtan Cupertinolu şirket, 2019’un dördüncü çeyreğinde 64 milyar dolar gelir elde etmeyi başardı.

Apple, hizmet, giyilebilir ürünler ve iPad segmentindeki olağanüstü büyümenin de etkisiyle şimdiye kadarki en yüksek dördüncü çeyrek gelirini kasasına koydu. Ayrıca iPhone gelirleri de Wall Street'in beklentilerini fazlasıyla karşılayarak 33.4 milyar dolara ulaştı. 

Giyilebilir ürünler Apple'ın gelirlerini artırıyor

airdpods pro

Apple’ın giyilebilir ürün kategorisi, 2019 yılının 4. çeyreğinde 6,5 milyar dolar gelir sağladı. Bir önceki yıla göre hizmet segmentinden daha fazla büyüme gören giyilebilir ürünler, şirketin altın madeni olmayı sürdürüyor. Apple’ın yeni kablosuz kulaklığı AirPods Pro ile bu büyümenin daha da hızlanabileceğini söylemek, sanıyorum yanlış bir değerlendirme olmaz. 

Ayrıca Apple Watch cephesinde de işler bir hayli yolunda gidiyor. Geçtiğimiz çeyrekte akıllı saat satın alan her 4 kişiden 3'ü, Apple Watch ile ilk kez tanışmıştı. ABD’li şirket, Apple Watch ailesinin yeni ürününü geçtiğimiz eylül ayında görücüye çıkarmıştı. Ülkemizde 3.099 TL’den başlayan fiyatlarla satılan Apple Watch Series 5,  Force Touch, Bluetooth 5.0 ve elektriksel kalp sensörü gibi birçok özelliğe sahip.

Apple Servisleri, hızla büyüyor

apple tv+

Apple CEO’su Tim Cook, hizmet gelirini 2020'nin sonuna kadar ikiye katlamayı hedeflemişti. Mali tabloya baktığımızda, şirketin bu hedefi yakaladığı görülüyor. Hizmetler, geçtiğimiz çeyrekte 12.5 milyar dolar gelir elde ederek iPad, Mac ve giyilebilir ürünleri geride bıraktı. 

Ayrıca şirketin dijital yayın platformu Apple TV+ birkaç gün içinde hizmete başlıyor. Spotify’ın en büyük rakibi Apple Music ise üçüncü çeyrekten daha fazla gelir elde etti. Tüm dijital platformlarda 450 milyon aktif ücretli aboneye sahip olan Apple, yakında 500 milyona ulaşmayı hedefliyor. 

iPhone satışları o kadar da kötü değil

iphone

iPhone satışlarının yıldan yıla düştüğü, herkes tarafından bilinen bir gerçek; ancak 2019 yılının 4. çeyreğinde yaşanan yüzde 9’luk azalma, bir önceki çeyreğe göre çok daha iyi bir performansa işaret ediyor. 

Apple bir süredir iPhone gelirlerinde herhangi bir büyüme görmedi. Fakat bu durum, 2020’nin ilk çeyreğinde değişebilir. Tim Cook, iPhone 11 ve iPhone 11 Pro satışlarının beklediklerinden daha iyi bir performans gösterdiğini ifade etmişti. 




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Türkiye'de Bu Hafta Google'da En Çok Yapılan 30 Arama
Türkiye'de Bu Hafta Google'da En Çok Yapılan 30 Arama

Her zaman olduğu gibi ülkenin ve magazin dünyasının gündemi, bir kez daha Google'da yapılan aramaları doğrudan etkilemiş gibi görünüyor. ...

Apple, Face ID ve Touch ID ile iCloud'a Girişi Test Ediyor
Apple, Face ID ve Touch ID ile iCloud'a Girişi Test Ediyor

Kayıt olduğumuz yerlere her girişimizde en azından şifremizi yazmamız gerekiyor. Fazlasıyla can sıkıcı ve zaman kaybı olan bu giriş yönteminin yerine Apple, kendi giriş yöntemini...

Samsung, 219 İnçlik Devasa MicroLED Ekranı
Samsung, 219 İnçlik Devasa MicroLED Ekranı

Samsung’un yeni devasa ekranı, The Wall (Duvar) ismiyle Las Vegas’ta yapılan CES 2019’da yerini aldı. ...