Xiaomi'den Yeni 'Kablosuz Hızlı Şarj' Rekoru

Xiaomi, daha önce açıkladığı 4.000 mAh batarya gücünü 17 dakikada şarj etme kapasitesine henüz ulaşamamış olsa da kablosuz hızlı şarj değerlerinde ulaştığı nokta ile yeni rekorlara imza atıyor. Batarya anlamında yenilikçi çözümler üreten Çinli şirket, yeni cihazlarında diğer akıllı telefon üreticilerinin önüne geçebilir.


Xiaomi, daha önce açıkladığı ve 4.000 mAh güce sahip bir bataryayı 100 W adaptör ile 17 dakikada şarj edebilecek teknolojiye henüz ulaşabilmiş değilse de bu ay içinde hızlı şarj konusunda yeni bir rekora imza atacağını belirtti.

Xiaomi Ar-Ge ekibi, kablosuz şarj hızlarını önemli oranda artırdıklarını belirterek 30 W güç ile bahsi geçen 4.000 mAh bataryanın yarısını 25 dakikada doldurabildiklerini ve %100 şarj oranına ise 69 dakikada ulaşabildiklerini açıkladı.

Xiaomi, rakiplerine fark atıyor:

xiaomi

Söylemeye gerek olmasa da Xiaomi’nin kablosuz şarj teknolojisinde ulaştığı noktanın, çoğu kablolu şarj aletinden daha iyi bir durumda olduğunu söyleyelim. Örneğin yapılan testlere göre Huawei P30 Pro’nun 4.200 mAh’lik bataryası bile yanında verilen şarj aleti ile %50 şarj oranına ancak 20 dakikada ulaşabiliyor.

Xiaomi'nin üzerinde çalıştığı teknoloji, ne zaman kullanılabilir olacak?

İlk zamanlarda kablosuz şarj aletlerinin verimli şarj etmediği düşünülse de gelinen bu noktada sonuçlar oldukça tatmin edici. Xiaomi’nin 30 W ile ulaştığı bu değerler, kağıt üstünde oldukça etkileyici durmasına rağmen pratikte farklı sonuçlar doğabilir. Verim düşmesinin önüne geçmek için çalışmaların devam ettiğini belirten Xiaomi, büyük oranda başarıya ulaşıldığını da belirtti.

Hızlı şarj sistemini göreceğimiz ilk modelinse Mi 9 Pro 5G olacağı açıklandı. Şu ana kadar en güçlü kablosuz şarj cihazı 20 W olmasına rağmen Mi9 Pro’nun 30 W gücüyle gelecek olması sayesinde Xiaomi dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Hızlı şarjın kutu içerisinde mi geleceği yoksa ayrı olarak mı satılacağı ise henüz bilinmiyor.




PUBG Mobile'da Çorba Parası Çıkartacak 13 Taktik
PUBG Mobile'da Çorba Parası Çıkartacak 13 Taktik

Akıllı telefonlarımızda oynayabildiğimiz en gelişmiş oyunlardan PUBG Mobile için bazı küçük tüyoları derledik. Toplanın çorbaya gidiyoruz. ...

Pil şarj testi, 120W Değil 80W’de Mi 10 Ultra Şarjını Gösteriyor
Pil şarj testi, 120W Değil 80W’de Mi 10 Ultra Şarjını Gösteriyor

Ultra Mi 10 tarafından Xiaomi destekler hızlı şarj 120W o birkaç telefonları biridir. Bunun dışında, 100W + hızlı şarj sağlayan Quick Charge 5’i destekleyen birkaç telefondan...

LG, Telefonlarına Yeniden Hayat Verecek 'UX 9.0'u Duyurdu
LG, Telefonlarına Yeniden Hayat Verecek 'UX 9.0'u Duyurdu

Akıllı telefon deneyimini değiştirmek isteyen LG, yeni arayüzünü duyurdu. "UX 9.0" olarak isimlendirilen bu arayüz, tüketicilere karanlık mod da dahil olmak üzere pek çok yenilik sunuyor....