Ryzen 3000'in, Linux'te Sorun Çıkardığı Ortaya Çıktı

AMD'nin kısa bir süre önce yayınladığı Ryzen 3000 serisi yongalar, bazı yeni Linux sürümlerinde önyükleme sorunlarına sebep oluyor. Yonga ayrıca Destiny 2 oyununda da sorun yaratıyor.


AMD, geçtiğimiz hafta Ryzen 3000 serisi CPU’larını kullanıcılara sunmaya başladı. Üçüncü jenerasyon Ryzen yongaları ayrıca 7 nm teknolojisini baz almasıyla da bir ilk olma görevi görüyor. Ancak bu yongalar bazı Linux bazlı “systemd” kullanıcılarına çeşitli sorunlar yaşatıyor.

Linux çekirdeklerinin yeni sürümlerinin render sistemleri önyükleme konusunda sorun yaratıyor. Bazı kullanıcılar, eski bir versiyonla sistem bileşenini yamalamayı başarsa da bunun için AMD’nin BIOS güncellemesi gerekiyor.

Bu önyükleme sorunu birçok kullanıcı tarafından fark edilse de Michael Larabel, bu sorunu öne çıkaran isim oldu. Kendisi, AMD Ryzen 7 3700X ve Ryzen 9 3900X incelemelerinde yongaların “harika bir Linux performansı vaat ettiğini ancak büyük bir uyarı bulunduğu”nu ifade etti. Farklı Linux dağıtımlarıyla problemi halletmeye çalışan Larabel, Ryzen 7 3700X ve Ryzen 9 3900X etrafında kurduğu yeni Linux dağıtımlarında, tüm systemd servislerinin hata verdiğini söyledi.

Ayrıca yonganın sebep olduğu bir diğer sorun Destiny 2’yi çalıştırmaması. AMD, bu iki sorunun da farkında ve bu konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Şirket, yaptığı açıklamada “AMD, Ryzen 3000 işlemcilerde Destiny 2 ve bazı Linux dağıtımlarının çalışmasında sorun olduğunun ve bunun temelindeki sebebin farkında. Anakart ortaklarımıza güncellenmiş BIOS dağıtımını gerçekleştirdik ve müşterilerimizin önümüzdeki günlerde yeni BIOS’a erişiminin gerçekleşeceğini umut ediyoruz.” dedi.




Bu Mini Yazıcı Hatıralarınızı Her Yere Taşıyor
Bu Mini Yazıcı Hatıralarınızı Her Yere Taşıyor

Memobird'ün mini yazıcısı, taşınabilir yapısıyla hiçbir zaman size toner ve kartuş sıkıntısı çıkarmadan anılarınızı taşıyor. ...

Google, Bazı Eski Arama Özelliklerini Resmen Sonlandırıyor
Google, Bazı Eski Arama Özelliklerini Resmen Sonlandırıyor

Google, yeni arama konsolu üzerindeki çalışmalarına odaklanabilmek için bazı eski konsol özelliklerini resmi olarak kaldırdı. ...

WhatsApp Business iOS, Birkaç Ülkede Daha Kullanıma Sunuldu
WhatsApp Business iOS, Birkaç Ülkede Daha Kullanıma Sunuldu

WhatsApp'ın müşteri-işletme ilişkilerini güçlendirmek için geliştirdiği mesajlaşma uygulaması WhatsApp Business, daha geniş bir coğrafyada kullanıma sunulmaya devam ediliyor. ...