Xiaomi MIUI 11'den İlk Görüntüler Paylaşıldı

Android'in açık kaynak kodlu yapısından faydalanarak kullanıcılarına benzersiz bir deneyim yaşatan Xiaomi'nin yeni arayüz sürümü MIUI 11'in ilk ekran görüntüleri ortaya çıktı. Paylaşılan ekran görüntülerinde MIUI 11'in daha sade ve beyazlarla bezeli bir yapısının olduğu gözlerden kaçmıyor.


Çinli bir teknoloji üreticisi olan Xiaomi'nin akıllı telefon kullanıcılarını sunduğu MIUI isimli arayüzün yeni sürümü MIUI 11'le ilgili çalışmalar sürüyor. Şirket, 2019 yılının başlarında çalışmalarını başlattığı arayüz için iyi bir yol kat etti ve şimdi, MIUI 11'den ilk görüntüler geldi.

Xiaomi'nin daha önceki açıklamalarında MIUI 11'in yeni bir tasarıma sahip olacağı, yeni simgelere sahip olacağı ve yeni özelliklerle dolu yepyeni bir MIUI deneyimi sunacağı açıklanmıştı. MIUI 11'le ilgili ortaya çıkan ilk görsellerse şirketin, daha sade bir tasarımla karşımıza çıkacağını açıkça ortaya koyuyor.

MIUI 11

MIUI 11'le ilgili paylaşılan ekran görüntülerine yakından bakıldığı zaman MIUI 11'in genel anlamda Android 10 havası taşıdığı görülebiliyor. Bu bağlamda MIUI 11, daha sade ve şık simgelere kavuşmuş durumda.

MIUI 11

MIUI 11'de "üretkenliği artırma" sloganıyla karşımıza çıkan Xiaomi, MIUI'nin de genel tasarımını az da olsa değiştirmiş olarak karşımıza çıkıyor. Ancak MIUI 11'in çok fazla beyaz boş alanıyla yazı stillerindeki koyuluk, dikkatlerden kaçmıyor.

Xiaomi, MIUI 11'e yepyeni özellikler ekledi

MIUI 11'in etkileyici yanlarından bir tanesi, bu arayüzle birlikte kullanılabilecek yeni özellikler. Bu özelliklerin en başında da yeni bir dosya paylaşım sistemi geliyor. Xiaomi'nin yeni sistemi Vivo ve Oppo iş birliğiyle yapılmış durumda ve bu özellik sayesinde kullanıcılar, birbirlerine kolaylıkla yüksek transfer hızlarında dosya gönderebilecekler. Ayrıca MIUI 11, konuma bağlı olarak gün doğuşu ve gün batışı saatlerini algılayarak parlaklığı değiştiren yeni bir özelliğin yanı sıra oluşturulan bir metnin rengin renklerini değiştirerek gösteren sürekli görüntüleme özelliğine de sahip.

MIUI 11

Tüm bu yeni özelliklerle yetinmeyen Xiaomi, MIUI 11'le birlikte dinamik sesler özelliğini ve yeni bir dosya yöneticisini de kullanıcılarının hizmetine sunacak. Ayrıca Xiaomi, bazı mesajlaşma uygulamaları için karanlık mod, otomatik cevaplama ve zamanlama gibi özellikleri de MIUI 11'e dahil ediyor.

Tüm bu yeniliklerle birlikte karşımıza çıkan MIUI 11'in kullanıcılara sunulmasına da çok süre kalmadı. MIUI 11'in yayınlanmasıyla birlikte kullanıcılar, tüm bu özelliklerin yanı sıra daha farklı özelliklerinde olduğu yeni MIUI'ye kavuşmuş olacaklar.




Redmi K40, Duyurulmamış Snapdragon Yonga Seti Yüzeyiyle Destekleniyor.
Redmi K40, Duyurulmamış Snapdragon Yonga Seti Yüzeyiyle Destekleniyor.

Xiaomi , pazara yeni ürünler sunma konusunda oldukça aktif bir şekilde. Şirket, ürün kategorisini genişletmiş olsa da, odaklandığı alan olan akıllı telefonlardan yön...

Apple İPad, Daha Büyük Ekran ve Daha İyi Yonga Setine Sahip Olmak İçin 2021 Baharında Kullanıma Çıkaracak 2020
Apple İPad, Daha Büyük Ekran ve Daha İyi Yonga Setine Sahip Olmak İçin 2021 Baharında Kullanıma Çıkaracak 2020

Birkaç ay önce Apple, sekiz nesil iPad ve yeni iPad Air dahil olmak üzere yeni yenilenen iPad tablet serisini piyasaya sundu . Şimdi, yeni nesil iPad konusunda raporlar çevrimiçi olarak...

OnePlus'tan Geliştiriclere Büyük Ödüllü Yarışma
OnePlus'tan Geliştiriclere Büyük Ödüllü Yarışma

5G teknolojisi, bu yıl düzenlenen MWC 2019 ile birlikte tam olarak teknoloji dünyasının gündemine oturdu. 5G'ye en az diğer üreticiler kadar önem veren OnePlus, düzenlediği "Yarının 5G...