İddia: Echo ve Alexa Cihazları Her Zaman Dinliyor Olacak

Akıllı ev aletleri, günümüzde gittikçe yaygın olarak kullanılıyor. Amazon'da bu konuda her geçen gün cihazlarındaki teknolojiyi geliştirmeye çalışıyor. Yeni yayımlanan patentte, Echo ve Alexa cihazları, uyandırma kelimesinden önce söylenenleri duyabilecek.


Amazon’un yeni yayımlanan patent başvurusu, e-ticaret devinin Echo ve Alexa özellikli cihazlarının, 'Alexa' gibi bir uyandırma kelimesi söylemeden önce söylenenleri kaydetmeyi hedeflediğini gösteriyor. Şu an için cihazlar, uyandırılmadan önce söylenen herhangi bir komutu algılayamıyor.

BuzzFeed’in Cuma günü yayımlanan raporlarına göre şirket, bu patent ile cihazlarının ses algılama teknolojisinin kapasitesini artırmayı planlıyor. Eğer bahsedilen özellik gelirse Echo ve Alexa cihazları artık cümlenin ortasında veya sonunda uyandırılarak tüm cümleyi anlayabilecek.

Bu teknoloji ile cihazlar, uyandırma komutunu aldıktan sonra cümlenin başına ulaşana kadar geriye doğru analiz edecek. Cümle başına ulaştıklarında da cümle analizi duracak.

Her ne kadar yarar sağlayabilecek bir teknoloji olsa da, müşterilerin aklında bazı güvenlik kaygıları oluşabilir.

Amazon sözcüsünün dediğine göre, şirket, kullanıcıya sunulan ürünlerde kullanılmayacak olan bazı patentlere sahip. Kendisi cümlelerinde: “Patentteki teknoloji kullanımda değil ve bu teknolojiyi potansiyel kullanım şeklinde referans göstermek fazlasıyla spekülatif.” dedi.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Son Dönemin En Başarılı 10 Mobil Bulmaca Oyunu
Son Dönemin En Başarılı 10 Mobil Bulmaca Oyunu

Mobil oyunlar, kolay ulaşılabilir olduğu için her zaman oynanabilir durumda. En çok oynanan mobil oyun türlerinden birisi olan bulmaca oyunlarından, son zamanlarda en başarılı olan 10 adet...

Google, Sonraki Etkinliğinde Stadia'daki Oyunları Ele Alacak
Google, Sonraki Etkinliğinde Stadia'daki Oyunları Ele Alacak

Google'ın bulut üzerinden oyun oynama imkanı sağlayacak olan projesi "Stadia"hakkında hâlâ bazı belirsizlikler var. Özellikle hangi oyunların bu platformda bulunacağı tam olarak belli...

Facebook, Bazı Çalışanlarının Saatlik Ücretine Zam Yapacak
Facebook, Bazı Çalışanlarının Saatlik Ücretine Zam Yapacak

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından olan Facebook, ABD'deki bazı çalışanlarının saatlik ücretlerine zam yapacak. ...