Intel Core i9-10900X'in Puanlandırılması Ortaya Çıktı

2019'un sonlarında tanıtılıp, 2020'nin başlarında satışa sunulması beklenen i9-10900X hakkında bazı bilgiler sızdırıldı. Fiyatlandırma konusunda herhangi bir bilgilendirme yapılmasa da giderek küçülen çipler ve gün geçtikçe arttırılan hız kalitesiyle beraber, ürünlerin oldukça pahalı olması bekleniyor.


Intel’in Comet Lake platformunda çıkartacağı yeni işlemci Core i9-10900X puanlaması ve işlemcinin yeni mimarisi medyaya sızdırıldı. Intel Core i9-10900KF’nin 14 nanometrelik çiplerle, 5 GHz hızın üzerinde olacağı tahmin ediliyor. Bahsedilen bu bilgiler hakkında detaylı bir açıklama olmasa da, firma bunları ilginç bir teaser olarak yayınlıyor.

Verilerin sızdırıldığı bilgisayar, donanım testlerinin de üzerinde yapıldığı Dell Inc. Precision 5820 Tower olarak belirtiliyor. Yeni işlemcinin kullanılması için de yeni bir soket ve yeni bir yonga çipi gerektiği söyleniyor. Bu yüzden puanlamanın yeni bir yazılım sayesinde hesaplandığı düşünülse de, sızdırılan bilgilerin doğru olmama ihtimali de yer alıyor.

Kalite testi ve özellikleri

intel

 

Intel Comet Lake-S platformunun özellikleri ve lansman tarihi daha önce takip edilecek belli bir yol haritası ile beraber ortaya çıkmıştı. Comet Lake-S Intel’in 400 serisi yonga seti ve LGA 1200 soketine dayanarak, ana diziliminde 10 çekirdeğe kadar ulaşmayı planlıyor. Bu şekilde 125 W TDP ve çok yüksek bir çekirdek hızına ulaşılması hedefleniyor.

Intel’in Comet Lake-S serisinin, 2019 yılının sonlarında tanıtılması ve 2020’nin ilk aylarında da satışa sunulması bekleniyor. Tabii ki yeni işlemcinin bir çeşit dezavantajı da bulunuyor. İşlemci 400 serisi çipset üzerine kurulu olduğu ve LGA 1200 soketini kullandığı için kullanıcıların yeni anakart almaları gerekiyor. Son olarak işlemci, 300 serisiyle geriye dönük olarak uyumlu değil.

çip

Küçülen çipler, artan hız

Intel’in bu 14 nanometrelik çipleri aslında süreci ilginç bir noktaya taşıyor. 14 nanometrede inanılmaz bir hıza ulaşan Intel, çiplerinin 10 nanometreye indirmeyi planlıyor fakat bu çiplerin daha da inceltilmesi, kalıcı hasarlara yol açabilir. Oldukça zor bir dönüşüm yapılması planlansa da 2020’nin sonlarına doğru masaüstü bilgisayarlarda da 10 nanometrelik çiplerin kullanılmaya başlanılacağı düşünülüyor.

Bütün bu özelliklerin yanı sıra AMD, son zamanlarda ürünlerinin fiyatları konusunda oldukça agresif bir politika uyguluyor. Bu nedenle Inetl'in bu son model işlemcisinde nasıl bir fiyatlandırma yapacağı merak edilen konular arasında yer alıyor.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Epic Games, Peş Peşe Oyun Alan Hesapları Engelliyor
Epic Games, Peş Peşe Oyun Alan Hesapları Engelliyor

Epic Games Store, kısa bir süre içerisinde çok fazla sayıda oyun satan alan kullanıcılarının yeni oyun almalarını engelleme yoluna gidiyor. ...

Söylenti: Cyberpunk 2077'nin Çıkış Tarihi Ortaya Çıktı
Söylenti: Cyberpunk 2077'nin Çıkış Tarihi Ortaya Çıktı

Witcher 3'ün ardından oyun dünyasına adını altın harflerler yazdıran CD Project Red, merakla beklenen Cyberpunk 2077'nin çıkış tarihiyle ilgili bir hayli suskundu. Konuyla ilgili ilk...

Nikon, Bu Zamana Kadarki En Gelişmiş DSLR Kamerayı Duyurdu
Nikon, Bu Zamana Kadarki En Gelişmiş DSLR Kamerayı Duyurdu

Fotoğrafçılık ve fotoğraf makineleri konusunda ciddi bir başarıya imza atmış olan Nikon, son derece iddialı bir giriş yaparak yeni DSLR kamerasını duyurdu. Bu zamana kadarki en iyi DSLR...