Exodus'un Casus Yazılımı iOS'ta Tespit Edildi

Bir güvenlik şirketi, Apple'ın uygulama sertifikasını kullanarak iPhone'lara yüklenebilen bir casus yazılımı tespit etti.


Güvenlik firması Lookout’tan araştırmacılar, genellikle Android cihazlarda kullanılan casus yazılımı Exodus’un iOS versiyonunu keşfettiler. Yazılımın iOS versiyonu, marketteki üçüncü parti bir uygulamada saptandı ancak App Store’un güvenlik duvarını henüz aşamadı.

Lookout’a göre Exodus’un iOS versiyonu, İtalya’daki ve Türkmenistan’daki müşterilerde belirli bir ‘kimlik avı’ sitesine girildiğinde ortaya çıkıyor. Yazılım, Android versiyonunun biraz daha sade hali. Yazılım bir cihaza kurulursa tüm arama geçmişi, fotoğraflar, videolar, ses kayıtları, GPS bilgileri ve cihazın yeri gibi verilere ulaşabiliyor. Yazılımın iOS versiyonu da Android versiyonu ile aynı sunucuyla bağlantı kuruyor.

Exodus saldırısı başlangıçta Apple tarafından imzalanan kurumsal sertifikalar kullanıyordu. Bu da saldırıya uğrayanların App Store dışından indirmelerine rağmen uygulamayı cihazlarına yüklemelerini mümkün kılıyordu. Apple bu sertifikaları geçersiz kılınca saldırılar da bastırılmış oldu. Yine de bu olay, iOS cihazlarının da siber saldırılara uğrayabileceğini gösteriyor. En iyi seçenek Apple’ın resmi App Store uygulamalarına bağlı kalmak.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




iOS 13'te Olmasını Beklediğimiz 10 Bomba Özellik
iOS 13'te Olmasını Beklediğimiz 10 Bomba Özellik

Bazılarının sevdiği bazılarınınsa nefret ettiği mobil işletim sistemi iOS'a her sene yeni şeyler ekleniyor olsa da işletim sistemi hala bazı temel özelliklerden yoksun. Biz de sizler...

LG, Telefonlarının İsimleri Yüzünden Satmadığını Düşünüyor
LG, Telefonlarının İsimleri Yüzünden Satmadığını Düşünüyor

LG, akıllı telefon sektöründeki buhranından kurtulmak için akıllı telefon modellerinin isim stratejisinde değişikliğe gitti. Bu değişiklik, şirketin Kore Patent Ofisi'nin veritabanına...

Fortnite World Cup’ın Tekler Şampiyonu: 16 Yaşındaki Bugha
Fortnite World Cup’ın Tekler Şampiyonu: 16 Yaşındaki Bugha

Fortnite’ın tarihinde ilk defa düzenlediği World Cup’ta tekler şampiyonasının kazananı belli oldu. 16 yaşındaki Kyle ‘Bugha’ Giersdorf, birinciliği ve 3 milyon dolarlık ödülü...