Banka Hesaplarını Hedefleyen Bir Virüs Keşfedildi

İlk kez geçtiğimiz yıl keşfedilen, Android kullanıcılarının bankacılık işlemlerini hedef alan kötü amaçlı yazılım BianLain, gelişmiş haliyle yeniden keşfedildi. Kötü amaçlı yazılımın yeni sürümü mesajları okuma, arama yapma ve ekran kaydetme yeteneklerine de sahip.


İnternet alemi, faydaları olduğu kadar büyük riskler de içeriyor. Açık kaynaklı olmasından dolayı Android işletim sistemi, bilgisayar korsanlarının sürekli olarak hedefinden bulunuyor. İlk kez geçtiğimiz yıl keşfedilen BianLain adlı yazılım, daha gelişmiş bir versiyonu ile yeniden keşfedildi.

Uygulama, geçmişte olduğu gibi şimdi de banka hesaplarını hedefliyor. Android işletim sistemine sahip olan akıllı telefonunuza bu kötü amaçlı yazılım sızdığı anda ekranınız kayıt altına alınıyor ve bilgisayar korsanları bu sayede banka hesaplarınıza erişim sağlayabiliyorlar. Üstelik bilgisayar korsanları kötü amaçlı yazılımı bu kez, bankacılıkla ilgili olan uygulamaların içerisinde kodladılar. Bu sayede kötü amaçlı yazılım Google Play Store üzerinden rahatça dağıtıldı.

Kötü amaçlı yazılımın entegre edildiği uygulamalar, akıllı telefonlara indirildikleri zaman aldığı izinler sayesinde neredeyse her şeye erişebiliyor. Hatta bilgisayar korsanları ekran kaydı almanın yanı sıra, arama yapabilme, mesajları görüntüleme, mesaj gönderme gibi bazı izinleri telefon sahibinden istiyorlar ve bu sayede ek güvenlik önlemlerini de aşabiliyorlar.

BianLain isimli kötü amaçlı yazılımı yeniden tespit eden ekipte bulunan Dario Durando, bilgisayar korsanlarının bu kez işlerini çok iyi yaptıklarını söyledi. Kötü amaçlı yazılıma eklenen işlevsel özelliklerin detaylıca düşünüldüğünü ifade eden Durando, bu kötü amaçlı yazılımın ciddi anlamda riskli olduğunu ve BianLain'in büyük saldırganlarla aynı pozisyona ulaştığını belirtti.

Tüm bu risklere rağmen akıllı telefonlarınızı kolay bir hamle ile koruyabilirsiniz. İhtiyaç duyduğunuz bir uygulamayı doğrudan Google Play Store'dan aratmak yerine uygulamanın orijinal internet sitesine erişirseniz, bu site sizi doğru uygulamaya yönlendirecektir. Bu sayede klon ya da kötü amaçlı yazılım içermeyen güvenli uygulamalara erişebilirsiniz.




Müthiş 'İşlevsiz' 10 İnternet Sitesi
Müthiş 'İşlevsiz' 10 İnternet Sitesi

İşyerinde canınız mı sıkıldı? İnsanları trollemek mi istiyorsunuz? Sohbet bir yere gitmiyor diye eğlenceli bir şeyler yapmak mı istiyorsunuz. Öyleyse bu işlevsiz, garip, sinir bozucu...

Fotoğrafını Çektiğiniz Soruyu Çözen Socratic İncelemesi
Fotoğrafını Çektiğiniz Soruyu Çözen Socratic İncelemesi

Google, Red Dead Redemption 2 gibi Tek Oyunların Stadia Bağlantı Noktaları için “10 Milyon” Harcadı 2021
Google, Red Dead Redemption 2 gibi Tek Oyunların Stadia Bağlantı Noktaları için “10 Milyon” Harcadı 2021

Google’ın Stadia bulut oyun hizmetine olan bağlılığı , yakın vakitte tüm birinci taraf geliştirmelerini durdurarak, Montreal ve Los Angeles’taki Stadia Games & Entertainment...