Pokémon Sword & Shield’ın Yeni Fragmanı Yayınlandı

Efsane Pokémon serisinin yeni oyunu Sword & Shield için geçtiğimiz günlerde yeni bir fragman yayınlandı. Fragmanda Pokémon'ları daha büyük ve daha güçlü hale getiren Dynamax ve Gigantamax mekanikleri gösterildi.


Pokémon Sword & Shield için yayınlanan yeni fragmanda Charizard, Pikachu ve Gengar gibi çok sevilen Pokémon'ların Dynamax hâlleri görünüyor. Bu hafta yayınlanan fragmanda yeni bir Pokémon ya da oyuna dair yeni bir bilgi ise verilmiyor. Dynamax mekaniği, Pokémon Sword & Shield’a yeni eklendi ve bu özellik sayesinde Pokémon'lar üç tur boyunca dev boyutlarda büyüyebiliyorlar.

Dynamax mekaniği, önceki oyunlarda gördüğümüz Z-Move ve Mega Evolution mekaniklerinden biraz farklı. Z-Move ve Mega Evolution’ın aksine oyuncu, Dynamax mekaniğini kullanmak istiyorsa belirli bir bölgede olması gerekiyor. Yani bu, her savaş sırasında kullanılabilecek bir mekanik olmayacak.

Yeni fragman, Dynamax mekaniğinin yanı sıra ufak da olsa Gigantamax mekaniğine de değiniyor. Aslında Dynamax’e benzeyen bir mekanik ancak Gigantamax Pokémon’un boyutunu büyütmenin yanında görünüşünü de değiştiriyor ve Pokémon’a yeni bir özel hareket kazandırıyor.

Fragmanda gösterilen bir diğer detaysa Lapras, Mareanie ve Mawile isimli Pokémon'ların Galar bölgesinde görüneceği. Önceki Pokémon oyunlarına kıyasla Pokémon Sword & Shield’da her Pokémon oynanabilir olmayacak. Bu yüzden de oyunu bekleyen Pokémon hayranları, sevdikleri Pokémon'ların oynanabilir olup olmayacağını öğrenmek için yayınlanan fragmanları dikkatle takip ediyorlar. Sizler de eğer dilersiniz fragmanı aşağıdan izleyebilirsiniz.

Pokémon Sword & Shield, serinin konsola çıkan ilk oyunu olacak. Geçen sene çıkan Pokémon Let’s Go oyununa kıyasla Pokémon Sword & Shield’da daha karmaşık mekanikler yer alacak. Bu mekaniklerden bazıları gizli yetenekler ve Pokémon'lara eşya taşıttırmak. Pokémon Sword & Shield, 15 Kasım 2019’da Switch özel oyunu olarak piyasaya sürülecek.




Microsoft Lumia 950 XL ile Fallout Bile Oynanabiliyor
Microsoft Lumia 950 XL ile Fallout Bile Oynanabiliyor

Masaüstü bir işletim sistemi kurulan Lumia 950 XL ile PC oyunu dahi oynanabiliyor. ABD...

Samsung’tan Sevindirici Güncelleme Kararı Geldi! 2021
Samsung’tan Sevindirici Güncelleme Kararı Geldi! 2021

Samsung, Android güvenlik aktüelleme ile ilgili kullanıcılarını çok sevindirecek bir karara imzaladı. Şirket paylaştığı ilanda, bundan böyle Galaxy serisi akıllı telefon modellerine...

Logitech, İki Yeni 'Ultra İnce' Oyuncu Klavyesi Tanıttı
Logitech, İki Yeni 'Ultra İnce' Oyuncu Klavyesi Tanıttı

Logitech, yeni oyuncu klavyesinin tanıtım kampanyasını klavyenin sahip olduğu inanılmaz incelik üzerine kurguladı. Firma haksız da sayılmaz; zira klavyenin kalınlığı yalnızca 22...