Google'dan Telefon Kullanımını Azaltacak Duvar Kağıdı

ABD’li teknoloji devi Google, telefonunuzun kilidini gün içinde kaç kez açtığınızı gösteren “Unlock Clock” adında bir canlı duvar kağıdı uygulaması yayınladı.


Google, kullanıcıların akıllı telefonlarını daha akılcı ve sağlıklı bir şekilde kullanmalarını sağlamak amacıyla altı farklı Android uygulaması tanıttı. Dijital refah programı kapsamında geliştirilen yazılımlar, dijital refahınızı geliştirmenize ve sizin için doğru olan dengeyi bulmanıza yardımcı olacak küçük ama etkili birçok ipucu sunuyor.

Akıllı telefonların herkesin sahip olduğu ürünler haline gelmesi ve sosyal medya platformlarının yaygınlaşmasıyla birlikte akıllı telefon kullanımı, kontrolsüz bir şekilde arttı. Google'ın yayınladığı uygulamalarla amacı, akıllı telefon kullanımını daha bilinçli hale getirmek.

Google'ın dijital refah programı kapsamında geliştirdiği uygulamalar:

dijital refah

Örneğin; canlı bir duvar kağıdı uygulaması olan Unlock Clock, telefonunuzun kilidini bir gün içinde kaç kez açtığınızı gösteriyor. Google, gün içinde telefonlarına çok fazla bakan insanlara farkındalık kazandırmak istiyor. Bu yönüyle oldukça sağlam bir fikre sahip olan Unlock Clock, sizleri telefonlarınızdan bir nebze de olsa uzaklaştırabilir. Zira duvar kağıdındaki rakamlar arttıkça, hissettiğiniz suçluluk duygusu da aynı oranda artabilir.

Unlock Clock uygulaması böyle görünüyor

duvar kağıdı

Bir diğer uygulama olan Flip, aileniz ve arkadaşlarınızla aynı anda büyük bir düğmeyi çevirerek, telefonlarınızı “Rahatsız Etmeyin” moduna ayarlamanızı sağlıyor. Böylece teknolojiden bir süre uzaklaşmış oluyorsunuz. Desert Island adlı uygulama ise yalnızca temel uygulamalarınızı kullanarak bir gün geçirmenize yardımcı oluyor.

Telefonlar günlük yaşamın her bölümünde daha önemli hale geldikçe, onlara olan bağımlılığımızda aynı oranda arttı. “Gün içinde telefonumu daha az kullanmak istiyorum ama yapamıyorum” diyorsanız, Google’ın yeni uygulamalarına bir göz atmanızda fayda var. ABD'li teknoloji devinin dijital refah programı kapsamında geliştirdiği uygulamalar hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.




Android 11 güncellemesi alacak Xiaomi modelleri 2020
Android 11 güncellemesi alacak Xiaomi modelleri 2020

Google tarafından geliştirilen ve onlarca akıllı telefona güç veren Android işletim sistemi, Android 11 sürümüyle beraber çok yakında akıllı telefonlara güç verecek. Telefonlara bir...

Stadia'nın Merak Edilen Tüm Ayrıntıları E3'te Açıklanacak
Stadia'nın Merak Edilen Tüm Ayrıntıları E3'te Açıklanacak

Google Stadia'nın oyunlar ve fiyatlandırmalarla ilgili ayrıntıları 6 Haziran'da başlayacak olan E3'te açıklanacak. ...

Spotify Kids artık paylaşılan çalma listelerini destekliyor ve ebeveynlerin müziği kontrol etmesine izin veriyor ! 2021
Spotify Kids artık paylaşılan çalma listelerini destekliyor ve ebeveynlerin müziği kontrol etmesine izin veriyor ! 2021

Anne baba artık Spotify aracılığıyla çocuklarının müzik zevkini daha fazla etkileyebilir. Ses akışı platformu, bugün Spotify Kids için, ebeveynlerin oluşturdukları çalma listelerini...