Tosuncuğun Firari Olduğu Çiftlik Bank Davası Yarın Başlıyor

İnternet ortamında hayvanlar aracılığıyla para kazanılacağı vaadiyle insanların dolandırıldığı, milyonlarca liranın yok olduğu bir oluşum olan Çiftlik Bank'ın davası yarın başlıyor. Davanın ilk duruşması 6 gün sürecek.


Binlerce kişiyi dolandıran  Çiftlik Bank'ın davası yarın başlıyor. Tutuklanmış olan 11 kişiyle birlikte toplamda 48 kişinin yargılanacağı davanın ilk duruşması 6 gün sürecek, yarın ilk olarak tutuklular dinlenecek. Geçtiğimiz aylarda hazırlanan iddianamede, oluşumun tepe ismi Mehmet Aydın ve diğer 17 yöneticisi hakkında 76 bin yıla kadar hapis cezası isteniyordu. Oluşuma yardım eden 30 farklı kişi için de 13 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianame 500 sayfadan oluşuyor ve 'ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık', 'suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama', 'bilişim sistemlerini araç olarak kullanma suretiyle nitelikli dolandırıcılık' ve 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma/yönetme' gibi suç sebeplerine yer veriliyor. Davaya müşteki olarak dahil olan mağdurların sayısı ise 3.762 kişi. 

Yarın yapılacak olan davanın ilk duruşması, 17 Mayıs'a kadar sürecek.




Wi-Fi 6 Nedir, Wi-Fi 6 ile Neler Yapılabilir?
Wi-Fi 6 Nedir, Wi-Fi 6 ile Neler Yapılabilir?

Yeni nesil Wi-Fi 6, Samsung Galaxy S10 ile birlikte kullanılmaya başlandı. Peki nedir bu Wi-Fi 6? ...

WhatsApp'ta Tüm Kullanıcıları Yakından İlgilendiren Bir Hata
WhatsApp'ta Tüm Kullanıcıları Yakından İlgilendiren Bir Hata

Bir güvenlik şirketinin WhatsApp'ta keşfettiği bir açık, bilgisayar korsanlarının kullanıcı mesajlarını değiştirebilmesine neden oluyor. ...

Intel Core i9-10900X'in Puanlandırılması Ortaya Çıktı
Intel Core i9-10900X'in Puanlandırılması Ortaya Çıktı

2019'un sonlarında tanıtılıp, 2020'nin başlarında satışa sunulması beklenen i9-10900X hakkında bazı bilgiler sızdırıldı. Fiyatlandırma konusunda herhangi bir bilgilendirme yapılmasa...