346 kişiye mezar olan Boeing 737 Max, ABD’de havalandı 2020

346 kişiye mezar olan Boeing 737 Max, ABD’de havalandı 2020

Uçuş kontrol sistemindeki arıza sebebiyle 346 kişinin ölümüne kapı aralayan Boeing 737 MAX uçağı, 2018 ve 2019 senelerinde iki korkunç kazaya karışmıştı.

Etiyopya’daki kazanın hemen peşinden Türkiye, Çin, Etiyopya, İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya’nın da aralarında bulunduğu bir hayli ülke, “Boeing 737 Max” tipi uçakların kullanımını durdurma kararı almıştı.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Federal Havacılık İdaresi tarafından yasaklanan uçak, geçtiğimiz mayıs ayı içerisinde yine imalata geçerek, kazaya sebebiyer veren yazılım meselelerini giderdi.

Federal Havacılık İdaresi (FAA) tarafından yine yeşil ışık yakılan Boeing 737 Max, Haziran 2020’de yolcu taşımaya hazır hale geldi.

BOEING 737 MAX, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’DE İLK SEFERİNİ YAPTI

American Airlines, Boeing’in meseleli 737 Max uçağını mevzubahis kazalardan sonra kullanan ilk AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’li şirket olarak kayıtlara geçti.

American Airlines 718 sefer sayılı uçuşu, 29 Aralık Salı günü Miami Beynelmilel Havaalanı’ndan New York’un LaGuardia Havaalanı’na gitmek üzere iki buçuk saatlik yolculuğunu rastgele bir mesele yaşanmadan bitirdi. Bu arada havayolu şirketinin başkanı Robert Isom da söz konusu uçuşta uçağın içinde bulundu.

Diğer taraftan American Airlines, Brezilya’nın GOL ve Meksika’nın Aeromexico Hava Yolları’ndan sonra, yeni Boeing 737 MAX uçağını kullanan üçüncü hava yolu şirketi olarak kayıtlara geçti.

BOEING 737 MAX

Geçtiğimiz haftalarda yeni Boeing 737 Max uçağını kullanan ilk şirket olan Brezilya’nın GOL Havayayolları, söz konusu uçakla uçmak istemeyen müşterilerin biletlerini iade edebileceğini izah etmişti.

0 ay süren incelemeler ve güvenlik testlerinden sonra yeniden havalanan Baoeing 737 MAX, önümüzdeki senede daha fazla havayolu şirketi tarafından seçenek edilecek.

The post 346 kişiye kabir olan Boeing 737 Max, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’de havalandı first appeared on .




Adobe Photoshop Çalıştıran Windows 10 ARM Yüklü Lumia Akıllı Telefon Görüntülendi
Adobe Photoshop Çalıştıran Windows 10 ARM Yüklü Lumia Akıllı Telefon Görüntülendi

ARM tabanlı işlemciler son zamanlarda çok ilgi görüyor ve şirketler artık işletim sistemlerinin yanı sıra uygulamaların ARM destekli varyantlarını bulur. Apple’ın Intel’den kendi...

Nokia Telefonların Güncelleme Tarihleri Açıklandı
Nokia Telefonların Güncelleme Tarihleri Açıklandı

Geçen yılın Eylül ayından bu yana cihazlarına Android 9.0 Pie güncellemesi yayınlayan HMD global, gelecekteki yol haritasını çizdi. ...

Gogoro VIVA MIX, 6 saniyelik pil değişimine sahip alacalı bir e-scooter 2021
Gogoro VIVA MIX, 6 saniyelik pil değişimine sahip alacalı bir e-scooter 2021

Gogoro, Smartscooter’ın yeni bir sürümünü ortaya çıkardı ve HANE iki tekerlekli aracınızın daha dikkat çekici olmasını dilediyseniz, yanıtı VIVA MIX olabilir. Başka bir deyişle,...