Fortnite’ın Finali, Aileler Tarafından Eleştiriliyor

Dünyanın en popüler hayatta kalma oyunlarından olan Fortnite, dün akşam saatlerinde gerçekleşen 10. sezon finaliyle oyun dünyasında daha önce görülmemiş bir şeye imza attı ve tüm harita, bir kara delik tarafından yutuldu. Milyonlarca kişi tarafından ilgiyle izlenen bu etkinlik, pek çok ailenin tepkisini topladı.


Fortnite, çıktığı günden beri oyun dünyasını etkisi altına aldı ve kısa sürede milyonlarca oyuncuya ulaşmayı başardı. Oyunun bu popülerliği, son günlerdeyse giderek arttı ve pek çok platformda canlı yayın izlenme rekorları kırıldı. Tabii bu, durduk yere olmadı. Dün akşam itibarıyla Fortnite’ın haritası, bir kara delik tarafından yutuldu ve sunuculara hâlâ ulaşılamıyor.

Pek çok kişi, Fortnite’ın bu şovundan etkilendi hatta Twitch ve Twitter canlı yayınlarında rekor dahi kırıldı ancak bu durumdan rahatsız olan kişiler de oldu. Dünden beri gerek sosyal medyada gerekse haber sitelerinde ve forumlarda pek çok ebeveyn, Fortnite’ın hazin sonundan sonra geride “kalbi kırılmış ve öfkeli” çocuklar kaldığını belirtti.

Aileler, paralarını geri istiyor ve Epic Games'e ateş püskürüyor:

Fortnite Kara Delik 10. sezon final

Bu kapsamda Mirror’a konuşan bir anne, yaptığı açıklamalarda “Oğlumun kalbi kırıldı, oyunu 2. sezonunda oynamaya başladığından beri 3.000 sterlin para yatırmıştı” dedi. Oyuna yatırılan paranın iadesini isteyen anne, sözlerine “Epic ne yapacak? İnsanlar oyunun güzel bir sonla bittiğini söylüyorlar, bu yüzden harcadığımız parayı geri istiyoruz çünkü ortalıkta bir oyun kalmadı ve kaybettik” şeklinde devam etti.

Fortnite’ın kara delikli finalinden memnun olmayan başka bir öfkeli anne, “10 yaşındaki oğlum, Fortnite’ın yeni sezonu için para biriktirmişti ve yeni sezon için oldukça heyecanlıydı. Sonra ne oldu biliyor musunuz? Onun dehşete kapılmış şekilde ağlamalarını duyduk ve oyun içi eşya satın almak için biriktirdiği tüm parasını kaybettiğini öğrendik. Bu, onun için dünyanın sonu demek” açıklamalarında bulundu.

Ailelerin tepkisini toplayan Fortnite’ın 10. sezon finali, bu tepkilerin yanı sıra YouTube, Twitch ve Mixer gibi platformlardaysa izlenme rekorları kırdı. Oyunun henüz ne zaman açılacağı bilinmiyor ancak bilinen tek şey, oyunun artık bambaşka bir haritaya sahip olacağı. Bu noktada oyun, tüm hatlarıyla yenilenecek ve “Fortnite: Chapter 2” olarak adlandırılacak.




Death Stranding Hakkında 7 Önemli Detay
Death Stranding Hakkında 7 Önemli Detay

Kadrosuyla, grafikleriyle dikkat çeken; daha önce hiç görmediğimiz bir türde gelen Death Stranding isimli oyuna yakından bakıyoruz. Film gibi ama değil, oyun gibi ama daha fazlası var! ...

Instagram'a Erişim Sorunu Yaşandığını Nasıl Anlarsınız?
Instagram'a Erişim Sorunu Yaşandığını Nasıl Anlarsınız?

Son zamanlarda sık sık sorunlar yaşatan WhatsApp, Facebook ve Instagram’ın gerçekten erişim sorunu yaşadığını nasıl anlarız? Bunun için oldukça kullanışlı bir internet sitesi var....

Telltale Çalışanları, Şirketin Kapanma Sebebini Açıkladı
Telltale Çalışanları, Şirketin Kapanma Sebebini Açıkladı

İş akışının aksaması, stüdyoyu maddi olarak zarara sokmakla kalmayıp stüdyo çalışanlarının da planlanan tarihe yetişebilmek için uzun saatler boyunca mesai yapmaları ve fazlasıyla...