Telegram X Nisan Güncellemesi Yayımlandı

Telegram X uygulaması, kullanıcı dostu bir uygulama olmak adına daha kararlı sürümleri yayınlamaya devam ediyor. Nisan güncellemesi ile pek çok küçük yeniliğin yanında tamamen yeniden yazılmış özellikler de bulunuyor.


Telegram; WhatsApp ve iMessage kadar popüler olmasa da hatırı sayılır derecede kullanıcı sayısına sahip. Temiz ve sezgisel bir arayüze sahip olan uygulamanın bir diğer artısı ise medya ve mesajların her zaman yedeklenmesi olarak karşımıza çıkıyor. Telegram X ise Telegram uygulamasının bir çeşit türevi gibi denebilir. İki uygulama belirli benzer yönlere sahip olsa da farklı noktaları da mevcut. Telegram X, uygulamanın eski versiyonlarından bu yana kullanılan eski kodlar yerine daha güncel bir yapıya sahip ve daha kararlı (stabil).

Telegram X, birkaç gün önce Nisan güncellemesi olarak bilinen 0.21.7.1151 sürümüne güncellendi. Yeniliklerin listesi oldukça büyük fakat biz, kullanıcıların dikkatini çeken birkaç önemli güncellemeye odaklanacağız.

Yeni Bildirim Sistemi

Nisan güncellemesi, "Notifications 2.0" olarak adlandırılan ve tamamen yeniden yazılan bir bildirim sistemi ile geliyor. Pek çok iyileştirme alan bildirimlerin muhtemelen en dikkat çekici yeniliğiyse reddedilen bir bildirimin başka bir sohbetten mesaj alındıktan sonra tekrar görünmemesi olacak. Bildirim gecikmelerinin de daha akıllı hale geldiği uygulamada artık telefona ihtiyaç duymadan bilgisayar üzerinden de mesajlaşma gerçekleştirilebilecek. Bildirimlerin gruplandırılması da mümkün hale gelecek.

Yeni Hesap Yöneticisi

"Multi-account 2.0" olarak adlandırılan güncelleme de bu sürümle birlikte gelecek. Telegram X zaten bir süredir çoklu hesap özelliğini destekliyordu. Fakat bu zamana kadar bu özellik ile çok fazla hesap kullanıldığında batarya ve hafıza sorunlarıyla karşılaşılıyordu. Nisan güncellemesi ile bu özellik tamamen yeniden yazıldı. Telegram, artık 3 ya da 3000 hesap kullanmak arasında hiçbir fark olmayacağını iddia ediyor.

Daha Fazlası

Bu yeniliklerin yanı sıra pek çok küçük güncellemeler de mevcut. Bunlar arasında her iki uçtaki mesajları silebilme, anket oluşturma, dil paketleri yükleme ve paylaşma gibi pek çok özellik bulunuyor. Güncelleme şu an mevcut kullanıcıların yarısına ulaşmış durumda. Telegram X uygulamasının iOS ve Android sürümlerini aşağıdaki indirme linklerinden telefonunuza indirebilirsiniz.




Facebook ve Twitter, Beyaz Saray'daki Zirveye Çağrılmadı
Facebook ve Twitter, Beyaz Saray'daki Zirveye Çağrılmadı

Günümüz sosyal medya platformlarının en büyüklerinden sayılan Facebook ve Twitter, Beyaz Saray'da düzenlenecek olan sosyal medya zirvesine davet edilmedi. ...

Horizon Zero Dawn 2 Hakkında Tüm Bilinenler
Horizon Zero Dawn 2 Hakkında Tüm Bilinenler

Bildiğiniz üzere PlayStation 4 özel oyunu olarak piyasaya sürülen Horizon Zero Dawn, oyuncuların gönlünde adeta taht kurmuş ve bu sayede büyük bir başarı yakalamıştı. İlk oyunu seven...

Apple II, Tam 42 Yıl Sonra Küllerinden Doğdu
Apple II, Tam 42 Yıl Sonra Küllerinden Doğdu

MacEffects adlı bir girişim, başlattıkları Kickstarter kampanyası ile bundan tam 42 yıl önce piyasaya sürülen Apple II bilgisayara yeniden hayat verdi. ...