AMD, Intel’in İşlemcilerinin Gücünü Düşürdüğünü İddia Etti

AMD, Intel Xeon işlemcilerin performansının Intel tarafından düşürüldüğünü belirtti.


AMD ve Intel’in yonga seti piyasasında rekabet içerisinde olduğu biliniyor ancak AMD bu rekabeti yeni bir boyuta taşımış gibi görünüyor. Şirket, yeni bir doküman yayınlayarak Intel’in Xeon sunucu işlemcisinde performansı azalttığını belirtti. Bunun ardından da daha iyi performans isteyen veri merkezi mühendislerine AMD’ye geçme çağrısı yaptı.

Yayınlanan rapor form dolduran herkese açık bir şekilde yayınlandı. Raporda öncelikle AMD’nin Epyc SoC sisteminin ne kadar yüksek performanslı olduğu açıklandı. Kitapçıkta iddia edilene göre Intel, fiyatlarını 2012 ve 2017 yılları arasında, sunucu pazarındaki yıllık %19 bileşik büyüme hızında artırdı. Bu durum da AMD’nin iddialarına göre Intel’in dengeli sunucu kaynaklarını, gelişmiş bir performansı ve düşük fiyatları sunmasına engel oldu.

AMD’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Biz, bu durumu ‘Intel Vergisi’ olarak adlandırıyoruz. Bu vergi, Intel işlemcilerinden ihtiyacınız olan özellikleri ve performansı almak istediğinizde ödediğiniz ekstra ücret. Intel’in ürün bandı, gerçek dünyada sizin performansınızı etkileyen, performansı düşürülmüş işlemcilerle dolu. Kısaca özetlemek gerekirse ihtiyacınız olan performansı almak için daha pahalısını almaya zorlanıyorsunuz.”

AMD, yayınladığı raporda Intel’in Xeon işlemcilerinin farklı bellek boyutlarını, performansları, CPU çekirdeklerini ve bağlantı seçeneklerini listeledi. Şirket son olarak Epyc SoC sistemlerin fiyat performans olarak çok daha yüksek bir performansı kullanıcılarına sunduğunu da ekledi.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Tinder, Sohbet İçi Spotify Paylaşımlarını Mümkün Kılacak
Tinder, Sohbet İçi Spotify Paylaşımlarını Mümkün Kılacak

Tinder, yakın zamanda konuşmalar içinde Bitmoji ve GIF paylaşabilmeyi mümkün kılan güncellemeler getirmişti. Uygulamanın yeni hedefi ise en popüler müzik uygulamalarından biri olan...

Disney, Oyun Yapımcısı Activision'u Satın Alabilir
Disney, Oyun Yapımcısı Activision'u Satın Alabilir

Bir yatırımcı, son günlerde oldukça değer kaybeden Activision Blizzard'ı Disney'in alması gerektiği fikrini ortaya attı. Disney'in buna nasıl bir karşılık vereceği ise merak konusu. ...

Chromium Tabanlı Edge, Windows 7 ve Windows 8 İçin Hazır
Chromium Tabanlı Edge, Windows 7 ve Windows 8 İçin Hazır

Microsoft'un büyük umutlar beslediği Chromium tabanlı yeni Edge tarayıcısı, eski Windows işletim sistemleri içinde kullanıma sunuldu. Windows 8, Windows 8.1 ve Windows 7 kullanıcıları,...