Windows 10 İçin Yeni Bir Önizleme Sürümü Yayınlandı

Microsoft'un yayınladığı yeni Windows 10 önizleme sürümü, özellikle de ikisi bir arada tablet kullanıcılarının işlerini fazlasıyla kolaylaştıracak özelliklerle geliyor. Sürüm hakkındaki detaylar için içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.


Teknoloji devi Microsoft, son işletim sistemi Windows 10'la ilgili güncelleme çalışmalarını sürdürüyor. İşletim sistemine getirdiği yeniliklerin test edilmesi amacıyla önizleme sürümleri yayınlayan şirket şimdi, sürüm 18970'i test kullanıcılarına sundu. Bu sürüm, Windows 10 18965 sürümünden sonra kullanıcıların hizmetine sunulacak. Normal kullanıcılar bu sürümleri ancak, 2020 yılının ilk yarısında görebilecekler.

Microsoft'un yayınladığı bu önizleme sürümü, kullanıcılara bazı yenilikler ve genel düzeltmeler sunuyor. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan Microsoft'un Windows 10 18970 sürümüyle getirdiği yeniliklere bakalım.

Microsoft

Microsoft'un test kullanıcılarının hizmetine sunduğu bu sürüm, özellikle de ikisi bir arada tablet sahibi olan kullanıcıları yakından ilgilendiriyor. Bunun nedeniyse Microsoft'un bu sürümle yeni bir tablet deneyimi sunuyor olması. Bu önizleme sürümüyle kullanıcılar, tablet moduna kesintisiz bir şekilde geçebiliyorlar.

Microsoft, Windows 10'un son önizleme sürümünde kullanıcılar için genel görünümü, az da olsa değiştirmiş durumda. Örneğin bu sürümün hayata geçmesiyle birlikte kullanıcılar, görev çubuğunda yer alan uygulama simgelerinin aralarındaki boşluğun biraz daha arttığını fark edecekler. Ayrıca Microsoft, Windows 10'a yeni bir de arama simgesi ekliyor. Tüm bunlara ek olarak ikisi bir arada tablet kullanıcıları, metin bölgelerine dokundukları zaman klavye otomatik olarak aktif hale gelecek.

windows 10

Microsoft'un yeni güncellemesiyle birlikte getirdiği yenilikler, sadece görsellikle sınırlı değil. Microsoft, "Ayarlar" menüsüne eklediği bir bölümle artık, kullanıcıların bilgisayarlarına Windows 10'un yüklü olan sürümünü indirip, sıfırdan kurulum yapabiliyor. Bugüne kadarsa bu hizmet, sadece yerel dosyalarla yapılabiliyordu. Ancak bu sürümün kullanıcılara sunulmasıyla birlikte, işletim sistemi sıfırdan indirilebilecek.

Tüm bunların yanı sıra, bu sürümde bazı hataları da giderilmiş durumda. Bu hata düzeltmeleri kapsamında; Ayarlar menüsünün çökmesine neden olan sorunun ortadan kaldırılması, Ayarlar menüsünün performansının iyileştirilmesi, bazı Anlatıcı sorunlarının giderilmesi ve performansının iyileştirilmesi, Outlook uygulamasının kararlılığının ve performansının da artırılması örnek olarak gösterilebilir.

Ancak her sürümde olduğu gibi bu sürüm de bazı sorunlarla birlikte gelmiş durumda. Bu sorunlardan bazılarıysa Ayarlar menüsünde bulunan "Aygıtlar" seçeneğinin düzgün olarak görüntülenememesi, Realtek üretimi bazı SD kart girişlerinin çalışmaması, başlık çubuğu düğmelerinin (Kapat, tam ekran, simge durumuna küçült) çalışmamasıdır. Ancak bu sorunlar, Windows 10'un bu sürümü tüm kullanıcıların hizmetine sunuluncaya kadar düzeltilecektir.

Eğer sizler de Microsoft'un yeni özelliklerini test etme imkanı verdiği Insider programına dahil olmak isterseniz, burada bulunan bağlantıyı kullanarak programa katılımınızı gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bu sürümlerin çok sayıda problemle dolu olduğunu ve çeşitli sorunlarla karşılaşabileceğinizi unutmamanız gerekiyor. Eğer bu tarz sorunlarla uğraşmak istemezseniz normal bir kullanıcı olarak kalmanız, şiddetle tavsiye edilir.




Selçuk Bayraktar’dan Whatsapp ile İlgili Açıklama! 2021
Selçuk Bayraktar’dan Whatsapp ile İlgili Açıklama! 2021

WhatsApp yapacağı yenilikle hem Elon Musk’ın hem de sosyal medyanın gündeminde. Yeni aldığı data siyaseti nedeniyle tenkitlen WhatsApp, pek çok ismin telefonundan kaldırılıyor. Baykar...

Google Kamera ile Pixel 5 Kamerasına Sahip Olabilirsiniz! 2021
Google Kamera ile Pixel 5 Kamerasına Sahip Olabilirsiniz! 2021

Google’ın geliştirdiği görüntü işleme algoritmaları yıllardır çok beğeniliyor. Rakipleri arka tarafta üç kamera kullanırken, Pixel serisi telefonlar geçtiğimiz senelerde tek kamera...

Firefox, Detaylı İzlenme Koruması Paneline Kavuştu
Firefox, Detaylı İzlenme Koruması Paneline Kavuştu

Günümüzde gizliliğe en çok önem veren tarayıcılardan biri olan Firefox, Gelişmiş İzlenme Koruması'nı takip edebileceğiniz yeni panelini kullanıma sundu. Yeni gelen güncellemeyle...