Cyberpunk 2077’nin PS4’te Kaplayacağı Alan Açıklandı

Cyberpunk 2077’nin sistemde kaplayacağı alanla ilgili yeni bilgiler PlayStation Store’un internet sitesinde paylaşıldı.


Konsol ve bilgisayar oyunlarında yeni jenerasyon; inanılmaz derecede kaliteli grafikler, harika doku kaplamaları ve yüksek kaliteli sesler sunuyor. Bu detaylar, oyuncular için ne kadar güzel olsa da bunların elbette bir maliyeti var. Kalitenin bu derece yüksek olması, yüksek boyutlu dosyalar anlamına geliyor. Bir oyun; görsel ve işitsel anlamda ne kadar kaliteliyse hâliyle bir o kadar da yüksek boyutla geliyor. Özellikle son dönemde oyunlar, 100 GB civarında boyutlara ulaşıyor.

Bugün PlayStation Store’un resmi internet sitesinde Cyberpunk 2077 oyunuyla ilgili bir bilgi paylaşıldı ve oyunun ön sipariş sayfasında oyunla ilgili gereksinimlere yer verildi. Belirtilen sistem gereksinimleri arasındaki minimum 80 GB'lık depolama alanı, paylaşılan bilgilerden en dikkat çekeni olabilir. Konuyla ilgili CD Projekt RED cephesinden henüz bir açıklama olmadığı için bilginin doğruluğu da tartışmaya açık.

Paylaşılan bilginin doğru olduğunu varsayarak bir karşılaştırma yaparsak Cyberpunk 2077’nin boyutu, Days Gone’dan biraz fazlayken Red Dead Redemption 2’den biraz daha az olacak. Bu bilgi doğruysa aynı zamanda CD Projekt RED, Rockstar’ın stratejisini izleyip oyunu 2 disk hâlinde piyasaya sürebilir. Rockstar’ın stratejisi izlenmezse de oyunun tek disk hâlinde satılıp eksik dosyaların indirilmesi şeklinde bir yol izlenebilir. Böylece oyuncuların indirmesi gereken dosya boyutu çok daha az olur. Bu arada hatırlatmış olalım, Cyberpunk 2077 16 Nisan 2020’de PC, PS4 ve Xbox One için çıkış yapacak.




Apple ile Giriş Yap Özelliği, Güvenlik Sorunları Doğurabilir
Apple ile Giriş Yap Özelliği, Güvenlik Sorunları Doğurabilir

Apple'ın yeni kullanıcı giriş yönteminin güvenliğine yönelik bir inceleme yapıldı. ...

Windows 10 Lite'tan İlk Ekran Görüntüsü Paylaşıldı
Windows 10 Lite'tan İlk Ekran Görüntüsü Paylaşıldı

Petri’den Brad Sams, Windows 10'un Lite sürümüne ait olduğu iddia edilen ilk ekran görüntüsünü paylaştı. Lite OS adını taşıması beklenen işletim sistemi, Chrome OS'a direkt rakip...

General Mobile GM 9 Plus - Özellikler
General Mobile GM 9 Plus - Özellikler

MWC 2019'da sahne alan General Mobile, şirketin en yeni amiral gemisi GM 9 Plus'ı resmi olarak duyurdu. ...