5G Teknolojisi Akıllı Saatlere Neler Getirecek?

Daha hızlı ve daha istikrarlı bir mobil internet deneyimi sağlayacak olan 5G teknolojisi, biz kullanıcıların hayatını birçok noktada kolaylaştıracak. Mevcut 4G teknolojisinden yaklaşık 100 kat daha hızlı çalışma potansiyeline sahip 5G teknolojisi, akıllı saatleri de birçok yönden olumlu etkileyecek.


Akıllı saatlerinize herhangi bir indirme işlemi yapmıyor olabilirsiniz ya da akıllı saatinizle internette gezinmiyor olabilirsiniz. Peki, 5G teknolojisi sizin akıllı saatinize nasıl bir katkı sağlayacak?  Son yıllarda herhangi bir telefona ihtiyaç duymadan da çalışmaya başlayan akıllı saatler, hâlâ büyük bir potansiyele sahip. 5G teknolojisi de bu potansiyelle birleştirilebilir ve akıllı saatleri daha hızlı hâle getirebilir. Akıllı saatlerimizi kullanım şeklimizin önümüzdeki yıllarda hızlı değişeceği de öngörülen bir gerçek.

Hepimiz biliyoruz ki 5G ile ilgili en önemli şey 4G’ye göre devasa bir hız avantajı sağlaması ama 5G’nin tek avantajı bu değil. 5G, çok daha akıllı bir teknoloji ve hızı sebebiyle daha kısa bir gecikme süresi sunuyor, bu sayede de tepkime süresi oldukça hızlanıyor. Bu bir telefon için, daha düşük ping değeri veya daha hızlı yüklenen web sitesi anlamına geliyor. Akıllı saatlerde ise 5G’nin sunduğu hız, veri alışverişi anlamında oldukça yüksek hızlara çıkmamızı sağlıyor. Örneğin, harita güncellemeleri veya adım sayacını senkronize etmek için beklemek gerekmeyebilir.

5G teknolojisi, iki farklı seçeneğe sahip olacak. Akış ve indirme için yüksek hızlı ve yüksek bant genişliğine sahip seçenek ve daha iyi pil ömrü ve daha düşük güç tüketen uzun ömürlü seçenek. Akıllı telefon üreticileri genellikle ilk seçeneği tercih ederken, akıllı saat sektöründe ikinci seçenek çok büyük bir avantaj oluşturuyor.

5G teknolojisi, bulut sistemini de daha kullanışlı hâle getirecek. 5G’nin yüksek hızda veri alışverişine olanak sağlaması, artık fiziksel bir depolama ihtiyacını ortadan kaldırabilir. Kullanıcılar yüksek hızlar ve düşük bekleme süreleri sayesinde artık verilerini cihazlarında depolamak zorunda kalmayacaklar. Bu gelişme akıllı saatlerin tasarımında da değişikliklere yol açabilir. Daha ince ve daha zarif saatler karşımıza çıkabilir. Üreticiler daha gelişmiş ve daha iyi piller sağlamayı amaçlayabilirler. Akıllı saatlerin şu ana kadarki en büyük dezavantajlarından birisinin pil ömürleri, eğer bu sorun çözüme kavuşursa akıllı saatlerin önünün daha da açık olacağını söyleyebiliriz.

Akıllı saatler kısa sürede çok yol kat etti. Bir süre önceye kadar akıllı saat sahipleri, akıllı telefonlarını da sürekli yanında gezdirmek durumdaydı. Şimdi, gününüzü sadece akıllı saatinizle bile geçirebilirsiniz ve temel ihtiyaçlarınızın hiçbirini kaçırmazsınız. Şu anda akıllı telefonlar günlük hayatın değişilmez bir parçası olarak görülüyor, ancak akıllı saatler telefonlarımızın yaptığı işleri yapma potansiyeline sahip birer alternatif. 5G ile beraber akıllı saatler akıllı telefonlarla arasındaki makası iyice kapatabilir.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Microsoft, Power BI ve PowerApps’in Yeteneklerini Geliştirdi
Microsoft, Power BI ve PowerApps’in Yeteneklerini Geliştirdi

Microsoft’un iş dünyasına özel geliştirdiği yazılımlardan olan Power BI ve AI Builder uygulamaları yeni birtakım özellikler alarak güncellendi. Artık bu uygulamalar makine öğrenmesi...

Windows 10 1809 Sürümü 6 Ay Gecikmeyle İşletmelere Geldi
Windows 10 1809 Sürümü 6 Ay Gecikmeyle İşletmelere Geldi

Microsoft'un başına adeta bela olan Windows 10 1809 sürümü, 6 aylık bir gecikmenin ardından işletme kullanıcılarına yayınlanmaya hazır. ...

Tütün Kullanımı En Çok Öldüren İkinci Sebep Oldu
Tütün Kullanımı En Çok Öldüren İkinci Sebep Oldu

Tütün ve tütün ürünlerinin kullanımı ölüme en çok davetiye çıkaran nedenler olarak her zaman ilk sıralarda yer alıyor. 90'lı yıllarda ölüm nedenleri arasında 4. sırada yer alana...