'Clicker Heroes' App Store'dan Kaldırıldı

2014 yılında tüm oyun platformları için piyasaya sürülen Clicker Heroes isimi oyun, Çinli bir şirketin isim hakkını almasıyla birlikte App Store'dan kaldırıldı. Geliştirici ekip, 'Clicker Heroes'un isim hakkına ABD ve Avrupa'da sahip olduklarını ancak Çin'de bu ismin haklarını almadıkları için böyle bir sorunun yaşandığını duyurdu.


4 yıldır App Store üzerinde bulunan ve kullanıcılardan tam puan alan bir oyun olan Clicker Heroes, Çinli bir şirket olan Shenzhen Lingyou Technology'nin 'Clicker Heroes' isminin ticari haklarını alarak bu ismi markalaştırmasından sonra App Store'dan kaldırıldı.

Clicker Heroes'in yapımcısı olan Playsaurus'tan açıklamalar gecikmedi. Şirketin CEO'su Thomas Wolfley tarafından yapılan açıklamalarda bu durumun kendileriyle bir ilgisinin olmadığını, Çinli şirketin kendi oyunlarını kopyalamasının ardından böyle bir sorunun yaşandığını ve bu şirkete karşı olarak açılacak olan bir davayı karşılayacak maddi güçlerinin olmadığını ifade etti.

Wolfley'nin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımların altına binlerce kullanıcı, Wolfley'nin karşı şirket hakkında dava açması gerektiği ve bu sayede oyunun Çin dışındaki ülkelerde yeniden erişilebilir olacağı konusunda yorumlar yaptılar. Ancak Wolfley maddi yetersizliğin altını bir kez daha çizerek, Clicker Heroes'un sonunun geldiğini açıkladı.

Playsaurus'un Clicker Heroes'un isim hakkına, Amerika Birleşik Devletleri ve diğer Avrupa ülkelerinde sahip olduğu açıklandı. Ancak sadece Çin'den kaynaklanan bir sorun karşısında Apple'ın uygulamayı neden tüm ülkeler için mağazasından kaldırdığı anlaşılamadı. Apple tarafından da konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

Playsaurus'un Clicker Heroes sayesinde milyonlarca dolar kazandığı ve App Store üzerinden kaldırılan bu oyunun geliştiricilere olan günlük maliyetinin 300 dolar olduğu tahmin ediliyor.




Casper VIA S - Fiyatı ve Özellikleri
Casper VIA S - Fiyatı ve Özellikleri

Türkiye’nin öncü teknoloji markası Casper, yeni akıllı telefonu Casper VIA S’i tüketicilerle buluşturdu. Casper VIA S, sahip olduğu yüksek depolama alanı ve doğadan ilham alan üç...

Microsoft Edge İçin Önemli Güncellemeler Var 2021
Microsoft Edge İçin Önemli Güncellemeler Var 2021

Microsoft, Edge tarayıcısı için uzun vakittir beklenen iki özelliği aktifleştiriyor. Çıkışının üzerinden 1 sene kadar müddet geçen tarayıcı, geçmiş ve sekme...

Days Gone'daki Deacon'un Motosikleti Gerçek Hayata Uyarlandı
Days Gone'daki Deacon'un Motosikleti Gerçek Hayata Uyarlandı

PlayStation Nordic, PlayStation 4 oyunlarının en sonuncusu olan Days Gone'nın ana karakteri olan Deacon hayatta kalmak için en önemli aracı olan motosikletini gerçek hayatta yeniden inşa...