IPhone'lara Yönelik Kimlik Avı Saldırıları Giderek Artıyor

Mac bilgisayarları ve iOS tabanlı mobil cihazları kullanan kişileri dolandırmaya yönelik kimlik avı saldırılarının sayısı giderek artıyor. 2019’un ilk yarısında bu cihazları kullanan kişilere yönelik saldırıların sayısı 1,6 milyona ulaştı. Bu sayı geçen senenin tamamında gerçekleşen saldırıların %9 üzerinde.


Apple, macOS ve iOS’taki güvenlik önlemlerini çok sıkı tutmaya çalışsa da bazı noktalarda yazılımcılarla baş edemiyor. Bu işletim sistemlerini tehdit eden zararlı yazılım sayısı, Windows ve Android’e göre daha az olmasına rağmen platform gözetmeyen kimlik avı saldırıları göz önüne alındığında durum biraz daha değişik bir hal alıyor. 

Kimlik avı saldırılarında saldırganlar sosyal mühendislik yöntemine güvendiğinden ötürü çoğu kimlik avı saldırısında yazılım kullanılmıyor. Kaspersky’nin son raporlarına göre insanları kandırmak için Apple markasından yararlanan sahte internet sitelerinin kullanıldığı vakaların sayısı, yılın ilk altı ayında 1,6 milyona ulaştı. 

apple güvenlik açığı

En yaygın yöntem: iCloud arayüzünü taklit etmek

Kaspersky Security Network, en sık rastlanan dolandırıcılık yöntemlerinin başında iCloud arayüzü taklit edilerek Apple ID hesap bilgilerinin çalınması yer alıyor. Bu servislere yönlendiren bağlantılar genellikle teknik destek ekiplerinden gönderilmiş gibi gönderilen spam e-postalarla geliyor. Bu tür e-postalarda, eğer bağlantıya tıklanmazsa kullanıcının hesabının kilitleneceği belirtiliyor.

Bir diğer yaygın dolandırıcılık yöntemi ise bilgisayarın güvenlik tehdidi altında olduğu söylenerek gerçekleşiyor. Saldırgan, kullanıcının bilgisayarının çok ciddi güvenlik tehdidi altında olduğunu ve bu sorunun birkaç tıklama ve biraz para ile hemen çözeceğini söylüyor ve eğer kullanıcı bu tufaya düşerse parayı da alıp kayıplara karışıyor.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Bitcoin, Yasa Dışı İşlemlerde Ne Kadar Kullanılıyor?
Bitcoin, Yasa Dışı İşlemlerde Ne Kadar Kullanılıyor?

Bitcoin'e karşı olan kişilerin en büyük dayanağı, kripto para birimlerinin yasa dışı işlemlerde kullanılıyor olması. Peki Bitcoin gerçekten de yasa dışı işlemlerde kullanılıyor...

Yaz Aylarında Yanınızdan Ayırmayacağınız 5 Akıllı Hoparlör
Yaz Aylarında Yanınızdan Ayırmayacağınız 5 Akıllı Hoparlör

Yazın arkadaşlarınızla dışarıdayken müziksiz kalmamanızı sağlayacak 5 ses bombasını sizler için derledik. ...

Google: Dolandırıcılık İçin Koronavirüs Kullanılıyor
Google: Dolandırıcılık İçin Koronavirüs Kullanılıyor

İnsanların korkularını kendi çıkarları için kullanan art niyetli insanlar bugün yeniden karşımıza çıktı. Koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde milyonlarca insanın evlerine...