AMD, Yeni Mobil İşlemcisi Ryzen Pro’yu Duyurdu

Intel'in ezeli rakibi AMD, yeni işlemcileriyle Intel'in önüne geçmeyi hedefliyor.


Ürettikleri işlemcileri ile iyiden iyiye Intel'e kafa tutmaya çalışan AMD, yeni mobil işlemcilerini duyurdu. Üst segment dizüstü bilgisayarlarda kullanılacak yeni nesil işlemciler ile Intel, yüzde 25 üretkenlik ve pil kullanımında yüzde 50'lik oranda artış vadediyor. 

AMD Ryzen PRO'nun kullanıldığı dizüstü bilgisayarların 12 saat boyunca iş amaçlı, 10 saat boyunca da video izlemek için kullanılabileceği belirtiliyor. Fazlasıyla iddialı gelen bu açıklamadan sonra ise daha da ilginç bazı veriler AMD tarafından paylaşılmış durumda. Bu veriler ise şöyle;

Rakibi Intel'in i5-8350U model işlemcisiyle kıyaslandığında, yeni AMD işlemcilerin bir hayli güçlü olduğu görülebiliyor. 

Bu işlemcileri kullanmaya başlamak için ise biraz daha beklememiz gerekiyor. Hp ve Lenovo'nun bu yılın ilerleyen dönemlerinde çıkaracakları yeni dizüstü bilgisayarların, AMD Ryzen PRO işlemciye sahip olmaları bekleniyor.




Redmi Note 7'nin Rezervasyon Sayısı 400.000'i Geçti
Redmi Note 7'nin Rezervasyon Sayısı 400.000'i Geçti

İkinci indirimli satışını 18 Ocak tarihinde başlatacak olan Redmi Note 7'nin rezervasyon sayısı 400.000'i geçti. ...

Microsoft, Telefonunuz Uygulamasını Genişletiyor
Microsoft, Telefonunuz Uygulamasını Genişletiyor

Yayımlanan bir raporda ortaya çıkan bilgilere göre Microsoft, Telefonunuz uygulamasına hem yeni telefonları destekleyerek geliyor hem de telefonun ekranının yansıtılmasıyla direkt olarak...

Netflix'ten Uzay Temalı Komedi Dizisi: Space Force
Netflix'ten Uzay Temalı Komedi Dizisi: Space Force

Netflix, yeni komedi dizisi Space Force'un ilk videosunu yayınladı. The Office dizisinin...