AK-47'nin Yapımcısı Kalashnikov'dan Kamikaze Drone Geliyor

Kalashnikov firması, suyun altına da girse, çamura da yatsa teklemeyen silahı AK-47'nin ardından, yine tarihe geçmesi beklenen bambaşka bir projeyi duyurdu.


Kalashnikov denince hemen akıllara AK-47 geliyor ancak Rusya menşeli ünlü firma, bugünlerde birçok alanda ürün üretiyor. Hoverbike, elektrikli motorsiklet ve retro elektrik araba derken firmanın portföyü gitgide genişliyor. Kalashnikov, şimdi de kamikaze türü bir drone geliştiriyor.

Uzun bir süredir test sürecinde olan drone, saatte 80 ila 130 kilometre hızla gidebiliyor. 121 x 95 x 16.5 cm boyutlarındaki drone, gökyüzünde tam 30 dakika kalabiliyor. Zala Aero Group ile ortaklaşa gerçekleştirilen bu drone tam 3 kilogram değerinde patlayıcılar taşıyarak yapıların yok edilmesini sağlayacak.

Kalashnikov, resmi web sitesi üzerinden yaptığı duyuruda render bir görsel kullandı ve drone'un gerçek görüntüsünü paylaşmadı. Ancak bir  Zala Aero Group drone ile ilgili güzel bir video hazırladı. Onu da hemen aşağıdan izleyebilirsiniz:




Google, Artık Yıla Özel 29 Şubat Doodle’ını Yayınladı
Google, Artık Yıla Özel 29 Şubat Doodle’ını Yayınladı

Google, 4 yılda bir yaşanan 29 Şubat - artık gün için özel bir Doodle yayınladı. Google’ın Artık Gün Doodle’ına tıklandığında Artık Gün ile ilgili bilgi ve haberlere...

Apple’ın izinde: Galaxy S21 ve S21 Ultra, kutusundan eksik çıktı 2021
Apple’ın izinde: Galaxy S21 ve S21 Ultra, kutusundan eksik çıktı 2021

Samsung’un Galaxy S21 ailesi, şirketin 2021 amiral gemisi serisi olarak görücüye çıktı. Galaxy S21 ve S21 Ultra aletlerinin artıları ve eksileri bulunuyor. Galaxy S21 kutu açılışı da...

Toplam Değeri 73 TL Olan 7 iOS Uygulama
Toplam Değeri 73 TL Olan 7 iOS Uygulama

Kısa bir süreliğine ücretsiz olan 7 adet App Store uygulaması ile karşınızdayız. ...