Bitcoin, Yasa Dışı İşlemlerde Ne Kadar Kullanılıyor?

Bitcoin'e karşı olan kişilerin en büyük dayanağı, kripto para birimlerinin yasa dışı işlemlerde kullanılıyor olması. Peki Bitcoin gerçekten de yasa dışı işlemlerde kullanılıyor mu? Chainalysis'ın son çalışması, bu sorunun yanıtını ortaya çıkardı.


Kripto para birimlerinin babası olarak kabul gören Bitcoin, son dönemlerde inişli çıkışlı grafikler çiziyor. Uzun zamandır eski değerinin yakınlarına bile yaklaşamayan Bitcoin, son zamanlarda yeni yatırımcı da bulamıyor ve bu durum, Bitcoin'in yükselmesini engelliyor. Bitcoin borsasında durumlar fazlasıyla karışıkken, yapılan son araştırma, kripto para birimleriyle ilgili kafaları karıştırdı.

Kripto para birimleriyle ilgili olarak araştırmalar yapan Chainalysis, bu kez genelde yasa dışı işlemlerin gerçekleştiği Deep Web konusunu inceledi. Deep Web'in daha derin kısmı olan Dark Web üzerinde kripto paraların ne kadar kullanıldığını araştıran şirket, çarpıcı sonuçlara ulaştı.

Chainalysis tarafından yapılan araştırmalara göre sadece 2019 yılında Dark Web'de 515 milyon dolarlık işlem Bitcoin üzerinden yapıldı. Bu işlemlerin neler olduğu bilinmemekle birlikte, yıl sonuna kadar bu miktarın 1 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Ayrıca şirket yetkilileri, şu an Dark Web'de yasa dışı işlemlerin sadece yüzde 1'inde Bitcoin kullanıldığını, 2012 yılında bu oranın yüzde 7 olduğunu açıkladılar.

Şirket ayrıca, Dark Web'de en çok hangi para biriminin kullanıldığını anlamak için de bir başka araştırma yaptı. Yapılan bu araştırmada ise Dark Web'e erişerek burada çalıntı kredi kartı bilgileri veya uyuşturucu madde almak isteyen kişilerin en çok Bitcoin ve Monero'yu tercih ettiği sonucuna ulaştı. 




WhatsApp, Üçüncü Partiler İçin Ban Çekicini Masaya Vurdu
WhatsApp, Üçüncü Partiler İçin Ban Çekicini Masaya Vurdu

WhatsApp, resmi olmayan versiyonları piyasadan çıkarmak için ekstra özellikler ekleyen üçüncü parti uygulamaları kullananları geçici olarak yasaklama kararı aldı. ...

Facebook’la Verisini Paylaşmayana Whatsapp Yasaklanıyor! 2021
Facebook’la Verisini Paylaşmayana Whatsapp Yasaklanıyor! 2021

Popüler iletileşme uygulaması WhatsApp, yakın vakitte kullanım şartlarında farklığa gidecek. Kısa müddet içerisinde değişmesi beklenen kullanım şartları neticeninde WhatsApp, artık...

Robert Downey Jr.’ın Oynadığı En İyi 7 Film
Robert Downey Jr.’ın Oynadığı En İyi 7 Film

Sherlock Holmes ve Demir Adam rolleriyle tanıdığımız Robert Downey Jr. herkes tarafından çok sevilen bir aktör. Çünkü Robert Downey Jr.’a akıllı, umursamaz, ukala ve etkili...