ABD hükûmeti, Mayıs ayında dünyanın en büyük telekomünikasyon ekipman üreticisi Huawei’yi Amerikalı üreticilerle ticaret yapmasını engelleyen bir listeye eklemişti. Bu yasaklamanın üzerine Huawei’nin kurucusu ve yöneticisi Ren Zhengfei, bu kısıtlamanın şirketin büyümesini yavaşlatacağını ancak bu yavaşlamanın oldukça az olacağını söylemişti.
Huawei, ABD ve Çin arasındaki ticaret gerilimine sıkışmış gibi görünse de ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin Huawei’ye karşı olan yasaklamalarının herhangi bir ticaret anlaşmasıyla çözülebileceğini söyledi. Yasaklamanın şartları biraz hafifletildi ve Huawei’nin geçici bir süreyle Amerikalı üreticilerden mal alması sağlandı.
Şirket, kendisine bir yıl boyunca yetecek Amerikan üretimi parçaya sahip olduğunu bildirdi. Böylelikle firmanın kriz durumuna hazırlanmak için biraz zamanı var ancak Amerikan yapımı parçaları elbette bitecek ve şirket zor bir seçimle yüzleşmek zorunda kalacak. Huawei’nin bu durumda iki seçeneği var. Huawei ya ABD üretimi parçalar olmadan telefon üretmenin bir yolunu bulacak ya da akıllı telefon sektöründen çıkacak.
Cevap kesinlikle evet. Huawei’nin gerekli bütün parçaları Çin, Japonya, Güney Kore ve Tayvan’dan alması mümkün. Ayrıca kendi işlemcileri olan Kirin yongalarını, Huawei'nin HiSilicon grubunda üretiyor ancak yongalar ARM tarafından lisanslanmış teknoloji içeriyor. Bu nedenle firma, ARM teknolojisini yeni yongalarında kullanamayacak.
Yeni Huawei P30 Pro’da Cornin firmasından Gorilla Cam, Micron’dan flaş depolama teknolojisi, LTE ve 3G için ağ oluşturma bileşenleri ve en önemlisi Google’ın Android işletim sistemi olmak üzere ABD'li şirketlere ait olan 4 parça vardı Bu 4 parça yerine alternatifler ise şöyle:
Huawei'nin hiçbir değişikliğe gitmeden devam etmesi gereken noktalar ise şöyle:
Başlığa geri dönersek Huawei ABD üretimi parçalar olmadan telefon üretebilir mi? Tabii ki evet ancak bu ticaret yasağının yen etkileri gözler önünde. Ticaret yasağı, Braodcom’a 2 milyar dolara mal olabilirmiş gibi duruyor. Ayrıca ticaret yasağı, Huawei’nin en önemli yonga tedarikçileri olan Qualcomm, Intel ve Xilinx gibi markaları da olumsuz etkiliyor.
Zararlı yazılımlar, Microsoft Power Query özelliği aracılığıyla yayılmaya çalışıyorlar. Microsoft, kötü amaçlı yazılımların yayılmasını engellemek amacıyla Excel için DDE...
Avrupa Birliği'nde yeni bir marka alan Samsung'un daha iyi bir oyun performansı sunmak için bir GPU hızlandırıcı yazılım geliştirdiği ortaya çıktı. ...
Oyun sektörünün önemli isimlerinden Razer, dünyada ilk kez bir dizüstü bilgisayara optik klavye eklemeyi başardı. Şirketin, "Blade 15 Advanced" modelinde yer alan bu klavye, daha hassas ve...