AT&T 5G'de 2Gbps Hızına Ulaşan İlk Şirket Oldu

ABD merkezli telekomünikasyon şirketi AT&T, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ilk 5G 2 Gbps hızına ulaşan şirket olduklarını bildirdi.


Şirket, Atalanta'daki operatörün halka açık ağında bir Netgar mobil yönlendirici kullanarak başarı elde etti. AT&T'nin ulaştığı 5G 2Gbps hızındaki internet ile iki saatlik bir HD filmi iki saniye gibi kısa bir sürede indirebilmek mümkün.

Tüm bunların yanı sıra kullanıcılar, bu hızdaki interneti hemen kullanamayacak gibi görünüyor. Endgadget'in haberine göre Verizon ağında yapılan testlerde bu hızlara herhangi bir sağlayıcı ile ulaşmanın mümkün olmadığı belirtilmiş.

Bunun için özellikle sinyallerin hızlı bir şekilde düştüğü iç mekanlarda bir "milimetre dalga bağlantısına" ihtiyaç duyuluyor. Kısacası bu teknolojinin 5G'li telefonlarda ne kadar işe yarayacağı henüz belli değil. Bu veriler, 5G'nin potansiyelini ortaya koyuyor ancak bu performansa ideal koşullar dışında erişebilmek için uzun bir zamana ihtiyaç olabilir.




2019 Yılı Huawei İçin 2018'den Daha Zorlu Geçebilir
2019 Yılı Huawei İçin 2018'den Daha Zorlu Geçebilir

Gelen bilgilere göre pek çok ülke Huawei ürünlerine karşı soğuk bir tavır almış durumda. 2019 yılı içerisinde çeşitli Huawei ürünlerinin ABD ve AB'de yasaklandığını...

Apex Legends ve Fortnite'ın Oyun Sektörüne Etkisi Ne Düzeyde
Apex Legends ve Fortnite'ın Oyun Sektörüne Etkisi Ne Düzeyde

Battle Royale türü oyunlar olan Apex Legends ve Fortnite, oyun sektörünü şekillendiriyor. ...

Xiaomi Mi 9T'nin Kutu Açılış Videosu Yayınlandı
Xiaomi Mi 9T'nin Kutu Açılış Videosu Yayınlandı

Xiaomi, önümüzdeki hafta satışa sunulacak olan Mi 9T modelinin kutu açılış videosunu resmi YouTube sayfasında yayınladı. ...