Adobe Photoshop Camera, Android ve iOS İçin Erken Erişimde

Instagram ve Snapchat, insanların fotoğraf düzenlemeye olan bakış açısını değiştirdi. Bir zamanlar pahalı araçlar ve yıllarca süren bir eğitim gerektiren şeyler, akıllı telefonu olan herkes için erişilebilir hâle geldi. Bu uygulamalar ve filtreler, Photoshop'un yerini almayacak ancak Android ve iOS için erken erişime açılan Adobe Photoshop Camera uygulaması gibi uygulamalar, mobil fotoğrafçılıkta ihtiyacı görecek gibi görünüyor.


Adobe; Android ve iOS için yapay zekâ odaklı bir fotoğraf düzenleme uygulaması olan Photoshop Camera'yı duyurdu. Photoshop Camera, çektiğiniz fotoğrafı neredeyse anında analiz ediyor. Sonrasında gölgeler ve vurgu gibi temel unsurlardan gökyüzünü değiştirmek gibi şeylere kadar birçok potansiyel geliştirme ile dolu bir çeşitlilik sunuyor. 

Uygulamadaki filtreler, ekranda gerçek zamanlı olarak kullanılabiliyorken aynı zamanda galeriden alınan görüntülerde de kullanılabiliyor. Uygulama, bazı sanatçıların seçtiği özel filtreleri de içeriyor. Erken erişimdeki kullanıcılar, uygulamada kendi albümlerini de oluşturabiliyorlar.

Adobe Photoshop Camera, fotoğraftaki nesneleri tanıyor:

Adobe Photoshop Camera

Adobe'nin duyurduğu yeni uygulama, fotoğrafta ne olduğunu (yiyecek, insanlar veya uzaktaki dağlar) tanıyabiliyor ve en alakalı filtreleri kullanmanızı sağlıyor. Tüm filtreler ve efektler, fotoğrafa zarar vermeden uygulanıyor. Bu nedenle yaptığı değişiklikleri hızlı bir şekilde geri alabiliyorsunuz.

Yapay zekâyı güçlendirmek, oldukça fazla veri gerektirir. Adobe, stok fotoğraf koleksiyonunda yüzlerce fotoğrafa sahip ve bu fotoğraflardan hangisinin satın alınma ve kullanılma eğilimi gösterdiğini de biliyor. Belki de en önemlisi şirket, fotoğraf editörlerinin nasıl fotoğraf çektikleri hakkında birtakım verilerine sahip.

Fotoğraflarda belli bölgelere efekt uygulanabiliyor:

Photoshop Camera

Photoshop Camera; dinamik aralık, renk tonu ve sahne türü gibi fotoğrafın teknik içeriğine dayalı olarak otomatik ayarlamalar yapıp fotoğraf düzenlemeyi basitleştirmeyi amaçlıyor. Böylece yalnızca profesyoneller değil, herkes fotoğraflarında doğru düzenlemeleri yapabiliyor. Tabii ki bu; uygulamanın, kullanıcıların fotoğraflarda ince ayar ve kayıpsız düzenlemeler yapmaları için manuel görüntü ayarlama özellikleri sunmadığını göstermiyor. Uygulamada kullanıcıların gölgeler, tonlar, titreşim ve pozlama gibi ayrıntıları ayarlamalarını sağlayan bir ayar sekmesi de bulunuyor.

Uygulama, basit bir manzara fotoğrafı çekiyor ve doğa dergisinden çıkmış gibi görünmesini sağlıyor. Bir masadaki yiyeceklerin fotoğrafını çekiyor ve fotoğrafın hangi kısımlarının yiyecek olduğunu belirleyip sadece o bölgeleri parlatıyor. Fotoğraf uygulaması fotoğraflara hareketli objeler de ekleyebiliyor. Otomatik olarak maskeleme yapabiliyor. Bu özelikler sayesinde obje seçimi ve efekt ekleme süreci oldukça kolay hâle geliyor.

Photoshop Camera'yı kullanmak isterseniz erken erişim için buradan kayıt olabilirsiniz. Uygulama, 2020’de herkese açılıncaya kadar erken erişim modunda olacak.




Borderlands 3'ün Etkileyici Oyun İçi Görselleri Paylaşıldı
Borderlands 3'ün Etkileyici Oyun İçi Görselleri Paylaşıldı

Kısa bir süre sonra piyasaya sürülecek olan Borderlands 3'ün oyun içerisinden görseller paylaşıldı. Paylaşılan görseller hem oyunun atmosferini hem de grafik kalitesini ortaya koyuyor. ...

iOS 12.1.3 Yayınlandı: İşte Apple'ın Sunduğu Yenilikler
iOS 12.1.3 Yayınlandı: İşte Apple'ın Sunduğu Yenilikler

Apple, mobil işletim sistemi iOS için yılın ilk güncellemesini yayınlayarak 12.1.3 sürümüne yükseltti. Peki güncelleme ile birlikte iOS cihazları hangi yenilik ve geliştirmeler bekliyor?...

Apple'ın iPhone 11 Lansmanında Neler Tanıtacağı Belli Oldu
Apple'ın iPhone 11 Lansmanında Neler Tanıtacağı Belli Oldu

Apple'ın yeni iPhone ailesi iPhone 11'i tanıtmasına günler kalmışken Apple'ın akıllı telefonlarına dair bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Bloomberg'ün yaptığı açıklamalara göre...