Canon, EOS C500 Mark II'yi Duyurdu

Canon, video çekimi konusunda olağanüstü özelliklere sahip olan ESO C500 Mark II'yi duyurdu. Özellikleri kadar fiyatıyla da dikkat çeken kameranın çıkış tarihi de belirtildi.


EOS 90D DSLR ve EOS M6 Mark II aynasız kameralarını çıkartan Canon, Cinema EOS sistemine yeni EOS C500 Mark II ile yeni bir ekleme yaptı. Canon tarafından tasarlanan ve yapılan tam kare bir sensörle gelen EOS C500 Mark II, EOS C700 FF'te bulunan sensörün aynısını kullanıyor gibi görünüyor ve 5,9K videolar çekebiliyor.

Orijinal EOS C500'de bulunan Super 35mm isimli sensöre oranla ciddi bir gelişme yapan EOS C500 Mark II, 4K çekim kalitesini geçmeyi başardı. Canon, bu geliştirmenin yanı sıra Super 35mm ve Super 16mm modlarını da kamera içerisinde bırakmayı tercih etti.

Canon

Yeni DIGIC DV 7 işlemcisiyle eşlenen yeni sensör, bu kombinasyon sayesinde Cinema RAW Light formatında 5,9K çekim gerçekleştirebiliyor. Bu da standart Cinema RAW seçeneğinden daha verimli bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

Kullanıcılar aynı zamanda Canon'un 4K 4:2:2 10 bit ile XF-AVC formatını kullanarak hem 4K hem de 2K görüntüler çekebiliyor. Canon, 5,9K bir video 4K'ya yüksek hızda örneklendiği zaman debayering algoritmasının moire etkisini ve gürültüyü azalttığını, bu sayede olağanüstü görüntü kalitesinin elde edildiğini belirtti.

Kamera

Bu ve bunun gibi birçok özelliğiyle birlikte son derece üstün bir kamera olacak EOS C500 Mark II'nin fotoğraf ve video yeteneklerinin yanı sıra fiyatının da son derece olağanüstü olduğunu söyleyebiliriz.

Kaynakta verilen fiyat bilgisi biraz ilginç olsa da kameranın 15 bin 999 dolar / 16 bin 999 pound olarak belirlendiğini söyleyebiliriz. Dolar üzerinden fiyatı Türk lirasına çevirecek olursak bu yaklaşık 90 bin TL gibi bir fiyata geliyor. Son olarak kameranın aralık ayında satışa çıkacağı biliniyor.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Motorola Edge S, ilk satışında 2 dakika içinde 10.000’den fazla sattı 2021
Motorola Edge S, ilk satışında 2 dakika içinde 10.000’den fazla sattı 2021

Birkaç gün önce, Lenovo’ya ait Motorola , Qualcomm Snapdragon 870 SoC tarafından desteklenen amiral gemisi akıllı telefonu Motorola Edge S’yi piyasaya sürdü . Bugün alet Çin’de...

Xiaomi'nin Yeni Amiral Gemisi 'Mi 10' Hakkında Bilinenler
Xiaomi'nin Yeni Amiral Gemisi 'Mi 10' Hakkında Bilinenler

Xiaomi'nin 2020 yılında piyasaya sürmeyi planladığı Mi 10 modelinin detayları ortaya çıkmaya başladı. Edinilen bilgilere göre şirket, Mi 10'da Snapdragon 865 işlemci kullanacak ve bu...

Android Q ile Navigasyon Tuşları Standart Hale Gelecek
Android Q ile Navigasyon Tuşları Standart Hale Gelecek

Google Android Q üzerinde çalışmalarını sürdürürken, ortaya yeni bir detay daha çıktı. Android Q işletim sisteminde yenilecek olan navigasyon barı, tüm akıllı telefonlarda...