Gizemli Kırmızı Evin Bulunduğu Mahalle Terk Ediliyor

Özel Harekat Polisleri'nin gözetiminde bir yıl boyunca kazı çalışması gerçekleştirilen gizemli kırmızı evin terk edilmesinin üzerinden 9 ay geçti. Mahalleli, kazı çalışmalarının evlerine zarar verdiği gerekçesi ile yetkililerden yardım bekliyor.


Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı 82 Evler Mahallesi’nde geçtiğimiz dönemde ‘kırmızı ev’ olarak anılan müstakil bir evde özel harekat polisleri gözetiminde 1 yıl boyunca gizemli bir kazı çalışması yürütülmüş, söz konusu çalışma meclis gündemine dahi getirilmişti.

Yaklaşık bir yıl süren kazı çalışması, 9 ay önce sona erdi. Kazının neden yapıldığı ya da neden sona erdirildiği bilinmiyor. Kırmızı evin sahipleri hala ortaya çıkmamış durumdayken özel harekat polisleri, kazı alanının üstünü kapatarak kırmızı evi terk ettiler.

Gizemli kazı hakkında kafalarda pek çok soru işareti cevapsız kalmış olsa da 82 Evler Mahallesi sakinlerinin daha büyük sorunları bulunuyor. Kazı esnasında çevrede bulunan yapıların büyük bir kısmı zarar görürken, evlerde irili ufaklı çatlaklar oluştu.

Günümüzde 82 Evler Mahallesi’nde gerçek bir sessizlik hakim. Mağdur olduklarını belirten vatandaşlar, gizemli kazı nedeni ile evlerinin zarar gördüğünü, yetkililerin kendilerine yardım etmesi gerektiğini söylüyorlar. Pek çok mahalleli ise oradan çoktan ayrılmış durumda.

Mahalle sakinlerinden Murat Gölge, ’’Buradaki evlerin büyük bir kısmı çatladı. Kazı bittikten sonra herhangi bir işlem yapılmadı. Mahalle halkı da burayı terk etmiş vaziyette. Evler ve sokaklar sessiz bir şekilde bomboş.’’ diyerek durumu açıklıyor.

Ufuk Aktan ise, ‘’Burası bir süre önce yetkililer tarafından kazılmıştı. Mahalle halkı evleri boşaltmak zorunda kaldı. Gördüğünüz gibi mahallede yaşayan kimse yok. Ne olacak kimse bilmiyor.’’ sözleriyle mahallelinin endişesini dile getiriyor.




Samsung Tam Ekranlı ve 6 Kameralı Bir Telefon Çıkaracak
Samsung Tam Ekranlı ve 6 Kameralı Bir Telefon Çıkaracak

Samsung'un yüzde yüz oranında ekran oranına sahip telefon üreteceği hakkında gelen haberlere şirketin tam ekranlı ve 6 kameraya sahip bir telefon üzerinde çalıştığı bilgisi de...

Google Çeviri, Tureng: İşte En İyi 7 Çeviri Sitesi
Google Çeviri, Tureng: İşte En İyi 7 Çeviri Sitesi

Tureng Sözlük, Google Çeviri gibi Türkçe ve İngilizce çeviri konusunda en iyi araçları ve uygulamaları listeledik. Ayrıca Çince ve Arapça gibi farklı diller için de bu siteleri ya da...

OnePlus 8/8 Pro OxygenOS Open Beta 4 Daha Fazla Düzeltme ve Kasım 2020 Güvenlik Yaması Getiriyor
OnePlus 8/8 Pro OxygenOS Open Beta 4 Daha Fazla Düzeltme ve Kasım 2020 Güvenlik Yaması Getiriyor

OnePlus, OxygenOS 11 Açık Beta 4’ten OnePlus 8’e ve OnePlus 8 Pro’yu  dünya çapında kullanıma sunmaya başladı . Son beta güncelleme halefi olan Açık Beta 3 kullanıcı...